Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Συνάντηση εκπροσώπων του Ποταμιού με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Στα πλαίσια της συνεργασίας και των επαφών του Ποταμιού, με εκπροσώπους και φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Τρίτη, 31 Μαΐου 2016, Κλιμάκιο του Ποταμιού Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, στη Λαμία. Στην συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο Περιφερειακός Συντονιστής Στερεάς Ελλάδας Χαράλαμπος Ρήγας, ο Γραμματέας της Τ.Ο. Εύβοιας Γιώργος Καρποδίνης και η εκπρόσωπος του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης Ευαγγελία Μιμίκου.

Κατά τη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν διάφορα θέματα τοπικού και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως:

-Ενημέρωση σχετικά με τα μικρά και μεγάλα έργα υποδομών (π.χ. οδικό δίκτυο στην Β. Εύβοια) που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και για τα αναπτυξιακά προγράμματα που εκπονούνται από την Περιφέρεια.

- Συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, που απασχολούν τους Νομούς Ευβοίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας .

- Σχετικά με την λειτουργία του δημόσιου τομέα και των Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού, την ανάγκη εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών, την αποτελεσματικότητα και την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών.

-Ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών στους Δήμους της Περιφέρειας, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, την εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων σ’αυτές, την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους καθώς και τις ενέργειες που προωθούνται από την Περιφέρεια για την επίλυσή τους.

-Ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη για τον Ιαματικό Τουρισμό των Νομών Ευβοίας και Φθιώτιδας και τους τρόπους αξιοποίησης των ιαματικών πηγών με στόχο την προσέλκυση επενδυτών και τουριστών.

- Ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη σχετικά με το πρόβλημα της μόλυνσης του Ασωπού και τις ενέργειες που προωθούνται αναφορικά με την χωροθέτηση των Βιομηχανιών και τον έλεγχο των αποβλήτων. Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι προσπάθειες της Περιφέρειας για την επίλυση του προβλήματος θα ευοδωθούν.

-Ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη σχετικά με τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη λειτουργία των Μεταλλείων Φθιώτιδας και την βούλησή του να εξευρεθεί σύντομα βιώσιμη λύση.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την θετική άποψή του για την εκδήλωση του Ποταμιού που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα, με θέμα την υπερφορολόγηση και με κεντρικούς ομιλητές τον Γ. Μαυρωτά και τον Παναγιώτη Βλάχο.

Η συνάντηση αυτή διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και εκφράσθηκε και από τις δύο μεριές η βούληση για συνεργασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.