Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η κοπή βασιλόπιτας της Δωρικής Αδελφότητας

Από δεξιά: ο ο Βουλευτής Ν. Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Ψυχάρης, ο τ. Υπουργός κ. Νικόλαος Γκελεστάθης, ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Γιώργος Καπεντζώνης, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Γιώτα Γαζή, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος κ.ά. επίσημοι
Σε μία αίθουσα κατάμεστη από Δωριείς, στην Δωρική Στέγη στο Παγκράτι, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η κοπή της πίτας της Δωρικής Αδελφότητας την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου. Η προσέλευση Δωριέων από κάθε γωνιά της Αττικής αλλά και της Δωρίδας ξεκίνησε από νωρίς. 

Ανάμεσά τους ο τ. Υπουργός, κ. Νικόλαος Γκελεστάθης, ο Βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Ψυχάρης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Tάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Γιώτα Γαζή, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Αντωνόπουλος και Ανδρέας Ευσταθίου, Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Παλασκώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι, Δωριείς, σε δήμους της Αττικής, εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων, Πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων των 56 χωριών που περιλαμβάνει η Δωρική Aδελφότητα στους κόλπους της, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Βορειοδυτικής Δωρίδος κ. Δημήτρης Αλούπης, η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Φωκίδος κα Κουφάκη, ο τ. Δήμαρχος Λιδωρικίου και υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γεώργιος Κουλούλας, ο τ. Δήμαρχος Ευπαλίου κ. Αναστάσιος Παγώνης, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Κώστας Παπαθανασίου, πολιτευτές της Φωκίδας και της Αττικής, εκδότες όπως ο Νίκος Εμμανουήλ, εκδότης της εφημερίδας «Ο Μαΐστρος της Φωκίδας», ο Γιάννης Τσιαμπάς-Ρουμελιώτης, εκδότης της «Σιωπής της Φωκίδας» κ.ά.

Ο Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Ιωάννης Μπαλατσούρας
Ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Ιωάννης Μπαλατσούρας, στην ομιλία του αναφέρθηκε στα 108 χρόνια ενεργού παρουσίας της Δωρικής Αδελφότητας και στους στόχους του νέου ΔΣ για ένα δυναμικό παρόν στις εξελίξεις μέσω κατάλληλων παρεμβάσεων προς την Πολιτεία, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της Δωρίδας.

Αναφέρθηκε στο νεοεκλεγέν ΔΣ τo οποίο συνδυάζει παλαιότερα μέλη με βαθειά γνώση και εμπειρία σε θέματα της ΔΑ, αλλά και νεότερα με πλούσια εμπειρία σε διάφορους τομείς της Επιστήμης και της Δημόσιας ζωής. Κάθε μέλος έχει αναλάβει συγκεκριμένο ρόλο και αρμοδιότητες.

Στη συνέχεια, παρουσίασε τις πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν στην διαβούλευση κρίσιμων θεμάτων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, της οποίας η Δωρική Αδελφότης κατέστη επίσημος συνομιλητής, και συμμετέχει εφεξής στο διάλογο για κρίσιμα θέματα Στο σημείο απηύθυνε πρόσκληση στους φορείς και κοινωνικούς εταίρους της Δωρίδας για ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα πρώτα θέματα προς διαβούλευση που έχει κληθεί η Δ.Α. από την ΕΕ για να διατυπώσει την άποψή της. Επίσης ανακοίνωσε ότι βρίσκεται παράλληλα σε ανάλογη διαδικασία με τα Ηνωμένα Έθνη για την εισδοχή της ως μέλος στον οργανισμό «MOUNTAIN PARTNERSHIP», τον Διεθνή Σύνδεσμο Ορεινών Περιοχών, ο οποίος αποτελεί εθελοντική συμμαχία για συμμετέχοντες εταίρους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, με αντικείμενο, αφενός τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που κατοικούν στις ορεινές περιοχές, αφετέρου την προστασία των ορεινού περιβάλλοντος.

Η ενεργός παρουσία της Δ.Α. αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία σήμερα, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας αλλά και του σύγχρονου τρόπου ζωής με τα τόσα προβλήματα προς αντιμετώπιση, μεταξύ αυτών και η ανεργία. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε ανοικτό σεμινάριο για τους νέους με καταγωγή από τη Δωρίδα, στη Δωρική Στέγη μέσα στον Μάρτιο. Θα παρουσιαστούν τρόποι και τεχνικές αναζήτησης εργασίας, συμπλήρωσης Βιογραφικού Σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής, χειρισμού ερωτήσεων.

Το ΔΣ προχώρησε στην προβολή του Συλλόγου μέσω της ιστοσελίδας της Δωρικής Αδελφότητας, της οποίας το περιεχόμενο θα επικαιροποιείται συνεχώς. Παράλληλα, ο Πρόεδρος τόνισε τη δυνατότητα της τακτικής και αμφίδρομης επικοινωνίας με τα μέλη της, μέσω της ιστοσελίδας της Δωρικής Αδελφότητας στο Facebook.

Επί πλέον αναφέρθηκε εν συντομία στα αποτελέσματα της Έρευνας που διεξήγαγε η Δωρική Αδελφότητα, τα οποία παρουσιάστηκαν στο 17ο Πανδωρικό Συνέδριο στο Διακόπι (Γρανίτσα) τον περασμένο Ιούλιο, ευχαριστώντας με την ευκαιρία το Δήμαρχο Δωρίδος και τις Υπηρεσίες του Δήμου για την υλική και ηθική υποστήριξη. Στη μελέτη αυτή αναδείχθηκαν προβλήματα και προοπτικές ανάπτυξης της Δωρίδας σε θέματα αγρο-κτηνοτροφικής οικονομίας, μεταποίησης, τουρισμού και ειπώθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις σε ένα ανοιχτό διάλογο. 

Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος απευθύνθηκε προσωπικά στον εκπρόσωπο του Κοινοβουλίου κ. Ψυχάρη για το θέμα του γάλακτος, ζητώντας να μην γίνει αποδεκτό το πόρισμα της έκθεσης του ΟΟΣΑ για το «φρέσκο» παστεριωμένο γάλα. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η Ελλάδα προσδιορίζει στις 5 ημέρες τη διάρκεια ζωής του «φρέσκου» παστεριωμένου γάλακτος. Η επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος θα ανοίξει την «κερκόπορτα» στην αύξηση των εισαγωγών εις βάρος των γαλακτοπαραγωγών της χώρας –μεταξύ αυτών και της Δωρίδας- η οποία αντιστρατεύεται την παραγωγή και εξαγωγή προϊόντων με πραγματικά ελληνική ταυτότητα την ώρα που η κατ΄εξοχήν Ελληνική Μεσογειακή Δίαιτα, με επικεφαλής την φέτα και το ελληνικό γιαούρτι (greek yogurt), κερδίζει διεθνώς αξιοσημείωτα μερίδια αγοράς. 

Στην αναφορά του στα αποτελέσματα της Έρευνας, ο Πρόεδρος ξεχώρισε το μείζον θέμα της αξιοποίησης της λίμνης του Μόρνου στα πρότυπα της λίμνης Πλαστήρα, τη διεκδίκηση αντισταθμιστικών οφελών από την Πολιτεία και τη Διοίκηση της ΕΥΔΑΠ, την κατασκευή της γέφυρας του Στενού, την επίσπευση της κατασκευής του αγωγού λυμάτων λίμνης Μόρνου, τη βελτίωση του οδικού δικτύου (Μαλανδρίνο-Λιδωρίκι, Ευπάλιο–Λιδωρίκι), την επανασύνδεση Αιγίου-Αγίου Νικολάου που εμποδίζει την άμεση μετακίνηση από και προς την Πελοπόννησο κ.ά. Επίσης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην εγκατάλειψη της παραλίμνιας ζώνης από την ΕΥΔΑΠ και πρότεινε την εκπροσώπηση της ΔΑ στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για την Δωρίδα που εστίασαν στην ανάπτυξη της Γεωργίας / Κτηνοτροφίας – της Μεταποίησης και του Τουρισμού μέσα από συνδυαστικές ενέργειες, την αξιοποίηση του ορεινού υδάτινου πλούτου, των ΑΠΕ, την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για επιχειρηματικότητα, υποδομές και δομές υγείας και πρόνοιας.

Επίσης, ο Πρόεδρος κ. Μπαλατσούρας τόνισε ότι το ΔΣ προσβλέπει στη συχνότερη επαφή με τους Προέδρους των Συλλόγων των χωριών της Δωρίδος και τους κάλεσε σε μία συνεχή και γόνιμη συνεργασία. Τόνισε την ενεργοποίηση των μελών για εγγραφή ή και ανανέωση της συνδρομής τους στη ΔΑ για να τονωθούν τα οικονομικά της Αδελφότητος, με τη συνδρομή των Προέδρων των Τοπικών Συλλόγων.

Παρουσίασε το Ενημερωτικό Δελτίο της ΔΑ αναφέροντας ότι το ΔΣ, αναλόγως των οικονομικών της Αδελφότητας, θα εκτιμήσει τη δυνατότητα επανακυκλοφορίας της εφημερίδας σε λίγα φύλλα, ενώ η διανομή της θα γίνει τόσο ηλεκτρονικά όσο και μέσω των εφημερίδων των Τοπικών Συλλόγων.
Επίσης ο Πρόεδρος πρότεινε τη διοργάνωση εσπερίδας, υπό τη στήριξη και του Δημάρχου, εντός του Φεβρουαρίου, για το ιστορικού ενδιαφέροντος ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, και απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση σε όποιον δύναται να εισφέρει σχετικό υλικό.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πρόεδρος πρότεινε την οργάνωση εκδήλωσης σε μεγάλο κέντρο της Αττικής για να ξαναγνωριστούμε, ζητώντας και την άποψη των παρευρισκομένων.

Ο Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Ιωάννης Μπαλατσούρας απονέμει τιμητική διάκριση στον τ. Πρόεδρο της Δωρικής Αδελφότητας κ. Κωνσταντίνο Λιάπη
Στη συνέχεια απονεμήθηκαν Τιμητικές Διακρίσεις σε τρία μέλη από το απελθόν ΔΣ για τη συνεισφορά τους στη Δωρική Αδελφότητα:

Τον κ. Λιάπη Κωνσταντίνο, τέως Πρόεδρο της ΔΑ ο οποίος αναγορεύθηκε Επίτιμος Πρόεδρος, τον κ. Παναγιώτη Σταμάτη, τ. Γραμματέα και την κα Κατερίνα Λάγιου, Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών, που αναγορεύθηκαν επίτιμα μέλη. Όλοι ευχαρίστησαν για την τιμητική διάκριση και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας και ο σύντομος χαιρετισμός επίσημων προσκεκλημένων, καθώς και ανάγνωση της επιστολής-χαιρετισμού της Βουλετού Φωκίδας κας Ασπασίας Μανδρέκα.

Η Δωρική Αδελφότητα ευχαριστεί τους αδελφούς Μαστροκωστόπουλους για την ευγενική προσφορά 2 διανυκτερεύσεων στους παραδοσιακούς ξενώνες «Το Μετερίζι» στον Αθανάσιο Διάκο για 2 τυχερούς που κέρδισαν από ένα τυχερό «φλουρί».

Ιέρωνος 6 & Τιμοθέου, 11634 Παγκράτι, ΤΗΛ. / FAX: 210-7513646
e-mail: dorikiadelfotits@gmail.com –

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος

Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Γιώτα Γαζή απευθύνει χαιρετισμό στους παρευρισκομένους.

Ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης στον σύντομο χαιρετισμό του.

Ο τ. Δήμαρχος Λιδωρικίου και υποψήφιος Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Κουλούλας

Από δεξιά: Ο Επίτιμος Πρόεδρος της Δωρικής Αδελφότητας κ. Κων/νος Λιάπης, η Αντιδήμαρχος Βύρωνα κα Ιουλία Κιούπη, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γ. Καπεντζώνης και ο τ. Γραμματέας της ΔΑ κ. Παναγιώτης Σταμάτης

Άποψη της κατάμεστης αίθουσας της Δωρικής Αδελφότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.