Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Διάσχιση φαραγγιού Πανταβρέχει

Όπως έχει καθιερωθεί πλέον, ο Ε.Π-Ο.Σ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ εντάσει κάθε χρονιά στο πρόγραμμά του ημερήσια εκδρομή στο επιβλητικό φαράγγι Πανταβρέχει. Το φαράγγι βρίσκεται στην Α-ΝΑ πλευρά της Καλιακούδας, μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά νότια του νομού Ευρυτανίας.

Η ονομασία αυτού του ξεχωριστού φαραγγιού οφείλεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του, η οποία δεν ξεπερνά σε μήκος τα 80 μέτρα. Εκεί, τα παγωμένα νερά, που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας, στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες. 

Λόγω του μεγάλου ύψους τους, όμως, η ροή τους δεν είναι συνεχής και συμπαγής. Αντίθετα, διασπάται σε μια μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες, δημιουργώντας μια συνεχή τεχνητή βροχή. Το αποτέλεσμα είναι ένα μαγευτικό τοπίο!

07:30 Συγκέντρωση στην πλατεία Μακρακώμης (εμπρός από το Café Black Rooster).
08:00 Αναχώρηση οδικώς για την το χωριό Προυσός και θα διέλθουμε τα χωριά Τόρνος - Καστανιά - Ροσκά - Γέφυρα Στουρνάρας Ροσκάς (όπου ξεκινάει το river trekking στο Κρικελιώτη ποταμό ακολουθώντας την ροή του ποταμού) - Πανταβρέχει, όπου αναμένεται να φτάσουμε περίπου 2:30΄ ώρες αργότερα.

Η πεζοπορία στον Κρικελιώτη ξεκινάει από την γέφυρα Στουρνάρας Ροσκάς. Πρόκειται για μία διαδρομή 40 περίπου λεπτών περπατώντας πότε μέσα στο ποτάμι, πότε πάνω σε βράχους (οι οποίοι θέλουν ιδιαίτερη προσοχή ειδικά όταν είναι βρεγμένοι καθώς είναι ιδιαίτερα γλιστεροί). Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών η στάθμη του νερού δύσκολα ξεπερνά το ύψος της μέσης ενός ενήλικα και αυτό συμβαίνει σε μερικά σημεία μόνο, κάνοντας την διάσχιση του σχετικά εύκολη ακόμη και για παιδιά. Η συνολική διάρκεια της πεζοπορίας αναμένεται να φτάσει τις 2 ώρες.

Πρέπει να έχετε μαζί σας:

- Σανδάλια τύπου TEWA ή αθλητικά παλαιά παπούτσια που δε γλιστράνε
- Καπέλο
- Γυαλιά ηλίου
- Αντηλιακό
- Μαγιό
- Πετσέτα
- Νερό
- Τρόφιμα (μικρογεύμα)

- Καιρός: Λόγω της αστάθειας που παρουσιάζουν οι καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει ενημέρωση στο μέσο της πριν τη διεξαγωγή.
- Υποχρέωση των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, να δηλώσουν τηλεφωνικά τη συμμετοχή τους μέχρι τις 26/07/19 στους υπεύθυνους συντονισμού.
- Κόστος: Ατομικά έξοδα.

- ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Ο υπεύθυνοι συντονισμού – Αρχηγός αποστολής, έχουν το δικαίωμα να μεταβάλλουν μέρος του προγράμματος, πάντα σε συνεννόηση με την ομάδα, εάν υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες και με γνώμονα την ασφάλεια των ατόμων που οδηγούν.
Επίσης, μπορούν να μεταβάλλουν τη διαδρομή ή μέρος αυτής, εάν το επιβάλουν ξαφνικοί λόγοι υγείας κάποιου μέλους της ομάδας ή να τη διακόψουν, σε περίπτωση που μέλος της ομάδας δεν τηρεί τους κανόνες ασφαλείας που θέτει ο αρχηγός αποστολής.
Ο αρχηγός αποστολής δεν ευθύνεται για ατύχημα που δεν οφείλεται σε δική του υπαιτιότητα.

- Το φυσικό περιβάλλον αποτελεί μια από τις βασικές μας αρχές, οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να δώσουν τη δέουσα σημασία και προτεραιότητα για τη διαφύλαξή του.

Συντονιστές:
Νίκος Βλαχάκης (τηλεφ.: 6983498540)
Νίκος Παλληκάρας (τηλεφ.: 6976635762)
e-mail: epos.makrakomis@gmail.com

* Παρακαλούμε τα μέλη του Ε.Π-Ο.Σ. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ να κοινοποιήσουν την παρούσα εκδήλωση στο προφίλ τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να ενημερωθούν όσο δυνατόν περισσότεροι φίλοι μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.