Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Τί λέτε για Αργεντίνικο τανγκό στη Λαμία;

H Danza Kuduro σας προσκαλεί στο ανοιχτό μάθημα Αργεντίνικου τανγκό για αρχάριους στη σχολή σήμερα Δευτέρα 10/06 στις 19:00 με 20:00. Είναι μια καλή ευκαιρία για τους λάτρεις του είδους αλλά και για όσους θέλουν να γνωρίσουν το συγκεκριμένο είδος να πάρουν το ταίρι τους, το-τη φίλη τους και να έρθουν να διασκεδάσουμε παρέα. Όσοι παρευρεθούν θα κληρωθούν για να κερδίσουν ένα ολόκληρο μήνα δωρεάν από Σεπτέμβρη! 

Τι είναι;
ARGENTINE TANGO
Είναι ένας χορός κυρίως λαϊκός (όχι όμως "λαϊκίστικος"), με πολλά στοιχεία κουλτούρας του "δρόμου και του λιμανιού" που διατήρησε σε ένα βαθμό ακόμα κι όταν μπήκε στα σαλόνια των μεγαλοαστικών τάξεων της τότε εποχής. Η ομορφιά του ανάγεται στην ποικιλομορφία του, για αυτό και πολλά ερωτήματα σχετικά με το ποιες είναι οι ρίζες του παραμένουν μερικώς αναπάντητα μέχρι και σήμερα.

Κατά γενική ομολογία, το tango είναι μία αγκαλιά. Μία αγκαλιά που δημιουργείται από έναν άντρα και μία γυναίκα που αναπτύσσουν μία δυαδική χορευτική σχέση. Μία αγκαλιά που δίνει την ευκαιρία στους χορευτές να εκφραστούν, ερμηνεύοντας ο καθένας με τον δικό του τρόπο αυτό που "ακούν" και άρα νιώθουν από τη μουσική.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος tango, δεν υπάρχει όμορφο και άσχημο tango, δεν υπάρχει τέλειο και μη τέλειο. Υπάρχει απλά το tango, και το μόνο που χρειάζεται είναι σεβασμός απέναντι στη μουσική, απέναντι στο διπλανό ζευγάρι που μοιράζεται την πίστα, απέναντι σε αυτόν που μοιράζεται την αγκαλιά, απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό και σε αυτά που νιώθει και προσπαθεί να εκφράσει μέσα από το κορμί μας, μέσα σε μία αγκαλιά. 

Ο παθιασμένος χορός, το αργεντίνικο τανγκό, αρχικά χορευόταν από ζευγάρια ανδρών. Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι κοινωνικές συνθήκες και ο συντηρητισμός της εποχής, εμπόδιζαν τις γυναίκες να βρεθούν στην αγκαλιά των ανδρών. Ίσως η εικόνα δυο ανδρών χορευτών να δείχνει αφύσικη, αλλά η «έλλειψη» θηλυκού παρτενέρ οδήγησε τους Αργεντίνους σε αυτήν τη λύση. Έτσι, ο χορός απέκτησε μεγαλύτερη δυναμική και ένταση, αφού παρέβλεπαν το ερωτικό στοιχείο. Το τανγκό ξεκίνησε απ’ τις φτωχογειτονιές και τους οίκους ανοχής του Μπουένος Άιρες στα τέλη του 19ου αιώνα. Ήταν χορός του δρόμου, των φτωχών και των μεταναστών. Τα πρώτα χρόνια που εμφανίστηκε, θεωρούνταν ένας υπερβολικά προκλητικός χορός. Το ζευγάρι χόρευε αγκαλιασμένο σφιχτά και ο ερωτισμός ήταν διάχυτος...

Ένα ακόμα γεγονός που συνέβαλε στην εξέλιξη του χορού ήταν η άνιση κατανομή ανδρών και γυναικών στην περιοχή. Λόγω των μεταναστεύσεων ο ανδρικός πληθυσμός υπερείχε αριθμητικά από τον γυναικείο πληθυσμό. Έτσι οι άνδρες προκειμένου να κατακτήσουν κάποια γυναίκα διαγωνίζονταν στο ταγκό με αποτέλεσμα να εξασκούνται συστηματικά βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα του χορού.

Το Αργεντίνικο ταγκό όμως δεν περιοριζόταν μόνο σε αυτούς τους χώρους. Το στυλ του Αργεντίνικου ταγκό επηρεάστηκε σημαντικά και από του αλήτες και τους προαγωγούς του Buenos Aires οι οποίοι χόρευαν με τις ιερόδουλες, καθώς ο χορός εξέφραζε τη μεταξύ τους σχέση. Στις ιερόδουλες οφείλεται και ο έντονα αισθησιακός χαρακτήρας του χορού, καθώς προσπαθούσαν να σαγηνεύσουν άντρες με ερωτικές κινήσεις...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.