Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Στέλιος Φενέκος: Πες μου ποιον θαυμάζεις να σου πω ποιος είσαι!!!

Τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στην κηδεία του Κάστρο πέραν του ότι ήταν ένα συνονθύλευμα ανακριβειών, παραλογισμών και διαστρέβλωσης της αλήθειας, αποκαλύπτουν το πρότυπο διακυβέρνησης και τον δρόμο που έχει διαλέξει για την χώρα μας. Εκφράστηκε με μεγάλο θαυμασμό για το μοντέλο διακυβέρνησης Κάστρο και συγκεκριμένα είπε τα εξής:

1. «Οι λαοί όσο μακριά και αν βρίσκονται, ενώνονται πάνω σε κοινές αξίες και κοινά προτάγματα. Και η αξία της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης, είναι αυτή που ενώνει τους λαούς μας»
Για ποιες κοινές αξίες και για ποια κοινωνική δικαιοσύνη μιλάει στην Κούβα;
Τέτοιες αξίες και κοινωνική δικαιοσύνη επιφυλάσσει και για την χώρα μας, με εξορίες, διωγμούς και φυλακίσεις;
Κάνει σαν να μην είναι γεγονός ότι πέραν των αντιφρονούντων, έβαλε σε ένα καράβι και τους ομοφυλόφιλους και τους "ξαπόστειλε", ο κοινωνικά δίκαιος και με αξίες Κάστρο.
Ο δίκαιος δημοκράτης που δεν έκανε εκλογές για 60 χρόνια και μετά παρέδωσε την εξουσία στον αδελφό του και τώρα έπεται ο γυιός του.

2. «Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα της ελληνικής επανάστασης το 1821. Patria o muerte, το σύνθημα της κουβανικής επανάστασης το 1959».
Η παραχάραξη της ιστορίας είναι παλιά υπόθεση της αριστεράς, η οποία έφθασε στο σημείο να δίνει στην επανάσταση του 1821 ταξικό-ιδεολογικό χαρακτήρα και όχι εθνικής απελευθέρωσης.
Ας διαβάσει ο αγράμματος τα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη, ας διαβάσει τον Ρήγα Φεραίο και τα κείμενα της Φιλικής Εταιρείας μήπως και ντραπεί για τις κουταμάρες που λέει και μας προσβάλει.

3. «Ο Κάστρο μετέτρεψε την Κούβα από μια ακόμα δικτατορία σε ένα παγκόσμιο σύμβολο αντίστασης και αξιοπρέπειας».
Δηλαδή δεν ήταν δικτάτορας ο Κάστρο; Ποιο αλήθεια είναι το παγκόσμιο σύμβολο αξιοπρέπειας, οι διωγμοί, η φτώχεια, η πορνεία, το ότι ισχυρίσθηκε ότι πήγε με 35.000 γυναίκες, το ότι η οικογένεια του έχει εκατοντάδες εκατομμύρια περιουσία ενώ ο λαός πεινάει;

4. «Είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχω σε μια τόσο ιστορική στιγμή, εκπροσωπώντας τον ελληνικό λαό».
Το ότι βγήκε με 1,9 εκατ. ψήφους (που τώρα έχουν πέσει στο μισό) δηλώνει ολοφάνερα ότι δεν εκπροσωπεί και τους υπόλοιπους 8 εκατομ. Έλληνες ψηφοφόρους και σίγουρα όχι όλον τον Ελληνικό λαό, όπως ισχυρίζεται.

5. «Έναν λαό που ζει σε μια πολύ μακρινή σε εσάς γωνιά του πλανήτη, μα βρίσκεται ταυτόχρονα τόσο κοντά στις αξίες και στα ιδανικά για τα οποία παλέψατε και παλεύετε».
Από πού κι ως που ο Ελληνικός λαός έχει τα ίδια ιδανικά και τις αξίες με την Κούβα του Κάστρο;;;

6. «Γιατί ενέπνευσε και έθεσε τις βάσεις για μια νέα, δυναμική εποχή περιφερειακής ολοκλήρωσης. Και για την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία της Κούβας με τη Δύση».
Θα τρελαθούμε τελείως. Ξέρει τι λέει; Ο Κάστρο συνέβαλε στη ειρηνική συνύπαρξη με την Δύση; όταν φορούσε μόνιμα στρατιωτική στολή, έστελνε κουβανικά στρατεύματα σε άλλες χώρες, στόχευε τις ΗΠΑ με Ρωσικούς πυρηνικούς πυραύλους και διατηρούσε σοβιετικά στρατεύματα μέχρι να καταρρεύσει η ΕΣΣΔ;
Αυτό που επιβεβαιώνεται όμως ξανά και με ανησυχητική συχνότητα είναι ότι:
κάθε παραλογισμός έχει κάποιον υποστηρικτή να τον υπερασπίζεται.”

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.