Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Συνελήφθη απατεώνας που λήστευε ηλικιωμένους σε Ναύπακτο και Θέρμο

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που έλαβαν χώρα τον τελευταίο μήνα σε περιοχές της Ναυπάκτου και του Θέρμου. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και δύο ακόμη συνεργών του, για διάπραξη απάτης κατ΄εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 33χρονος, ενεργώντας από κοινού με τους συνεργούς του, διέπραξαν 3 απάτες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, από τις 25-05-2016 μέχρι και τις 10-6-2016, κατά τις οποίες είχαν αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 11.950 ευρώ.

Οι δράστες είχαν αναπτύξει συγκεκριμένη μεθοδολογία, επιλέγοντας να εξαπατούν ηλικιωμένες γυναίκες στις οποίες παρουσιαζόντουσαν είτε ως λογιστές, είτε ως δανειστές των τέκνων τους.

Οι δράστες εντόπιζαν τις ηλικιωμένες, πεζές και τις μετέφεραν με αυτοκίνητο στην οικία τους ή μετέβαιναν απευθείας στην οικία τους, όπου τους ανέφεραν ότι τα τέκνα τους όφειλαν διάφορα χρηματικά ποσά, είτε στους ίδιους είτε στην εφορία και τις έπειθαν να τους παραδώσουν ότι χρήματα κατείχαν, προκειμένου να διεκπεραιώσουν αυτές οφειλές τους.

Σημειώνεται ότι, ο 33χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, όπου εξέτιε ποινή για υποθέσεις απάτης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.