Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Δήλωση της Προέδρου ΟΝΝΕΔ Λιβαδειάς μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Λιβαδειά

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα η Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ΔΗΜΤΟ Λιβαδειάς, Μαρία Παπαλουκά σχολίασε σε γνωστούς κύκλους στη Λιβαδειά ενώ έγραψε και στον διαδικτυακό της λογαριασμό στο facebook:

«Η ένθερμη υποδοχή και εναγκαλισμοί, πέραν του καθορισμένου πρωτοκόλλου, της κας Δημάρχου στην αποψινή παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην πόλη της Λιβαδειάς επιβεβαίωσε όπως ήταν αναμενόμενο την σκοπιμότητα, όπως είχα πει προ λίγων ημερών, των βολών που εξαπέλυσε η κα Πούλου στον Αρχηγό της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκη.

Απ' την άλλη η ανοιχτή συγκέντρωση του τέως Πρωθυπουργού δυο μήνες μετά το δημοψήφισμα σε μια πόλη όπως η Λιβαδειά και η περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας που του είχαν δώσει ποσοστά που άγγιζαν το 70% κάτι το οποίο, από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ερμηνεύθηκε ως στήριξη στο πρόσωπό του αγγίζει οριακά το απόλυτο φιάσκο.

Η εξαπόλυση επίθεσης στον Αρχηγό της ΝΔ με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όπως το σχόλιο «υπηρεσιακός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας» είναι ανάξιοι σχολιασμού καθώς είναι ο καθ' ύλιν αναρμόδιος να μιλά για τα εσωκομματικά ενός άλλου κόμματος την ώρα που το «σπίτι» του είναι υπό διάλυση και η νεολαία του εξαφανισμένη.

Για να σχολιάσω τις νέες προεκλογικές του δεσμεύσεις απλά να πω ότι ακόμα ο λαός και τα πολιτικά κόμματα αναμένουν την υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, οπότε καλό θα ήταν να μην αναλώνεται σε νέες υποσχέσεις που θα προστεθούν στην λίστα των υπόλοιπων ανεκπλήρωτων.

Τέλος επειδή ο ίδιος χρησιμοποίησε αριθμούς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της 7μηνης κυβέρνησής του, οι οικονομικές μου γνώσεις μου επιτρέπουν να αναφέρω τα εξής:

- Η Κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε το 2014 με ρυθμούς ανάπτυξης 0,8% και πρόβλεψη ότι το 2015 θα αγγίξει το 2,5% με 2,9% ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραδίδει μέσα στο 2015 με ύφεση -2% ως -4%.

- Η Κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε πρωτογενές πλεόνασμα 2 ετών ,το 2013 και το 2014 ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραδίδει έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ το 2015 με επιπλέον 4 δις ευρώ μέτρα.

- Η Κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε συρρικνωμένα τα spreads και ταυτόχρονα η χώρα είχε βγει 2 φορές στις αγορές ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκτίναξε τα spreads, έφερε 3ο Μνημόνιο και δεν πέτυχε ούτε την επάνοδο στις αγορές.

- Η Κυβέρνηση Σαμαρά αποπλήρωσε ληξιπρόθεσμες οφειλές 6 δις ευρώ σε 2 χρόνια ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μέσα στο 2015 τις αύξησε κατά 7,5 δις ευρώ .

- Η Κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε το τραπεζικό σύστημα πλήρως κεφαλαιοποιημένο ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πέτυχε την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησής του.

- Η Κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε το Δεκέμβριο καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων ύψους 160 δις ευρώ ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραδίδει μέσα στον Ιούνιο 2015 122 δις ευρώ.

- Η Κυβέρνηση Σαμαρά παρέδωσε το γενικό δείκτη χρηματιστηρίου στις 814 μονάδες ενώ η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις 653 (21/8)

Κλείνοντας  εύχομαι καλή επιτυχία στον εκλογικό αγώνα του κου Τσίπρα και των εναπομεινάντων στο κόμμα του, οφείλω όμως να επιστήσω την προσοχή στους ψηφοφόρους λέγοντας ότι αν ψηφίσουν Τσίπρα θα βγει ο Τσίπρας! Δεν είναι όπως στο δημοψήφισμα που άλλο ψήφισαν και άλλο βγήκε..» 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.