Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Το ψηφιακό Κέντρο Δελφών

Σε λιγότερο από ένα χρόνο ο αρχειακός πλούτος του Κέντρου Δελφών, που έχει προκύψει από διάφορες δράσεις στη διάρκεια τεσσάρων δεκαετιών (διεθνείς καλλιτεχνικές συναντήσεις, συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, προγράμματα ερευνητικού ενδιαφέροντος, εκδοτική δραστηριότητα κλπ), θα έχει ψηφιοποιηθεί και θα είναι προσβάσιμος στους πολίτες μέσα από μία σειρά εφαρμογών εκπαιδευτικού και διαδραστικού χαρακτήρα. 

Ήδη έχει ξεκινήσει η ψηφιοποίηση του Πάρκου Γλυπτικής των Δελφών και της Συλλογής Έργων Σύγχρονης Τέχνης που διαθέτει το Κέντρο.

Προβλέπονται μεταξύ άλλων:

- ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ στη συλλογή που διαθέτει το Κέντρο Δελφών για τις Δελφικές Εορτές και τον Άγγελο και στην Εύα Σικελιανού. 

-ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ στις εγκαταστάσεις του Κέντρου ( εφαρμογή για κινητές συσκευές),

-ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ για την ιστορία και τις δραστηριότητες του Κέντρου Δελφών,

-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ YOUTUBE ΚΑΝΑΛΙΟΥ, ώστε να διατεθεί στο κοινό το σημαντικό οπτικοακουστικό υλικό του Κέντρου που αναφέρεται στις Συναντήσεις Αρχαίου Δράματος, σε διεθνή συμπόσια καθώς και σε προγράμματα εκπαιδευτικού, εικαστικού και ερευνητικού ενδιαφέροντος 

-ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΔΡΑΣΗ που αφορά στη Συνάντηση Νέων Δημιουργών: Μέσω μιας ανοιχτής πλατφόρμας επικοινωνίας (blog) το Κέντρο Δελφών θα απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς διαφορετικές κάθε φορά ομάδες νέων καλλιτεχνών (μουσικούς, σκηνοθέτες, εικαστικούς καλλιτέχνες και video artists, συγγραφείς, φωτογράφους κλπ.) με σκοπό να συνεισφέρουν με νέα έργα και ιδέες σε θεματική που θα ορίζεται ετησίως. 

Το σημαντικό αυτό έργο υλοποιείται σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία PostSriptum στο πλαίσιο της πράξης "Προβολή και ανάδειξη των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών μέσα από την χάραξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής"- Ε. Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση»- ΕΣΠΑ 2007-2013.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.