Στο Δαδι τα Χριστουγεννα εφτιαχναν την σουσαμοπιτα. Αξιζει να την δοκιμασετε...
Μερίδες: 20
Χρόνος προετοιμασίας: μια ωρα
Συστατικά
1.5 κιλο σουσαμι. 2. 2 κουταλιες γλυκου κανελογαρυφαλα. 3. 1 ποτηρι νερου λαδι. 4.3 ποτηρια νερου ζαχαρη [ το ενα μεσα και τα δυο στο σιροπι]. 5. 16 φυλλα. 6.πορτοκαλοφλουδα τριμενη απο ενα πορτοκαλι. 7.λιγη φρυγανια [η ενα μασουρι γεμιστα μπισκοτα]
Οδηγίες
Καβουρδιζουμε το σουσαμι και μεσα σε ενα πλαστηρι με την βοηθεια ενος μπουκαλιου τριβουμε το σουσαμι με τα μπικοτα. Ριχνουμε μεσα τα κανελογαρυφαλα και το πορτοκαλι. Ζεσταινουμε το λαδι. Στο ταψι στρωνουμε το φυλλο και το αλειφουμε με ενα πινελο λιγο λαδι μεχρι τα τρια πρωτα φυλλα. Αρχιζουμε μετα την γεμιση που πρεπει να τελειωσει στα επομενα δεκα φυλλα αλειφοντας καθε φυλλο με λιγο λαδι. Στο τελος βαζουμε τα υπολοιπα τρια φυλλα με λαδι. Χαραζουμε μπακλαβαδωτα την σουσαμοπιτα και σε καθε κομματι βαζουμε και ενα γαρυφαλλο. Το υπολοιπο λαδι το καιμε και ζεματαμε το γλυκο μας. Το ψηνουμε στους 200 βαθμους για μια ωρα. Αφου κρυωσει ριχνουμε το σιροπι μας ζεστο.
Αναδημοσίευση από: Αμφίκλεια Δαδί
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.