Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

«Πράσινο φως» από το ΚΑΣ στην Α` Φάση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού – Ένα πρώτο μεγάλο βήμα και τυπικά ολοκληρώθηκε!

Το «πράσινο φως» στην Α` Φάση της μελέτης με τον συμβολικό τίτλο «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού» - την οποία εκπόνησαν ο κ. Δημήτρης Διαμαντόπουλος, αρχιτέκτονας - πολεοδόμος του αρχιτεκτονικού γραφείου «Πλειάς – Δ. Διαμαντόπουλος, Ο. Βιγγόπουλος, Κ. Γκιουλέκα, Μ. Μπόρν ΕΠΕ» στο οποίο έχει ανατεθεί από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» η μελέτη του Αρχαιολογικού πάρκου Ορχομενού, και ο Θεμιστοκλής Μπιλλής, αρχιτέκτονας στον οποίο έχει ανατεθεί από το «ΔΙΑΖΩΜΑ» η μελέτη αποκατάστασης του αρχαίου θεάτρου του Ορχομενού- έδωσαν χθες στην σχετική τους συνεδρίαση τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Την συνεδρίασης προήδρευσε η Γενική Γραμματέας του Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ενδεικτικό και αυτό της σπουδαιότητας που δίνει η Αρχαιολογική Κοινότητα στην πρόταση του Ορχομενού.

Παρουσία του Δημάρχου Ορχομενού κ. Κώστα Ξηρογιάννη, η κα Μενδώνη και πολλά ακόμη μέλη του ΚΑΣ εξέφρασαν την άποψή τους για την πρόταση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, έκαναν διευκρινιστικές ερωτήσεις σε εκείνον αλλά και στον κ. Διαμαντόπουλο ενώ έδωσαν, μεταξύ άλλων, τον λόγο στον πρώτο πολίτη της πόλης μας να τους μεταφέρει την άποψή του.

Ο κ. Ξηρογιάννης αρχικά τους ευχαρίστησε για την άμεση παρουσίαση της μελέτης ενώπιον τους, τους μίλησε εν συντομία για ένα έργο ζωής που στόχο έχει να προσφέρει παράλληλα και οικονομική διέξοδο στην περιοχή μας και έκλεισε με την αναφορά του στην αγαστή συνεργασία όλων για να φτάσουμε σ` αυτό το αποτέλεσμα, ιδιαίτερα ανάμεσα στην τοπική εκκλησία και στην εφορεία αρχαιοτήτων όπως επίσης και ανάμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Την εισήγηση του θέματος με τίτλο «Έγκριση ή μη Α΄ σταδίου αρχιτεκτονικής μελέτης του έργου: «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας» (αρχαίο θέατρο – θολωτός τάφος Μινύου- Ναός Παναγίας Σκριπούς), Δ. Ορχομενού, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» έκαναν τα μέλη του ΚΑΣ κκ. Ν. Διβάρη-Βαλάκου – Ε. Γερούση – Α. Μιλτιάδου. Παρόν στην συνεδρίαση ήταν και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μειοψηφίας κ. Λάμπρος Ρόδης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και έξω από την αίθουσα του ΚΑΣ, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Κώστας Ξηρογιάννης δήλωσε: «Είμαι όχι απλά χαρούμενος αλλά βαθιά ικανοποιημένος που αυτή η συλλογική προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε δειλά δειλά πριν από περίπου δύο χρόνια, με την πρώτη επαφή της τοπικής μας κοινωνίας με το ΔΙΑΖΩΜΑ και τον σπάνιο Πρόεδρό του κ. Σταύρο Μπένο, μας οδηγεί σήμερα και τόσο σύντομα το τονίζω στην ολοκλήρωση ενός πρώτου μεγάλου κύκλου που κλείνει και τυπικά με την θετική εισήγηση του ΚΑΣ στην πρόταση του «Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού».

Θέλω ευχαριστήσω από την καρδιά μου τον κ. Διαμαντόπουλο, τον κ. Μπιλή και τους συνεργάτες τους, τον κ. Μπένο και τους συνεργάτες του που δούλεψαν με τόσο πάθος γι` αυτή την πρόταση, τους Δημοτικούς Συμβούλους που ομόφωνα στηρίζουν τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει η Δημοτική Αρχή, τους χορηγούς βεβαίως που έχουν ενισχύσει σημαντικά τον κουμπαρά μας αλλά όλους όσους πίστεψαν από την αρχή ή στην πορεία μαθαίνουν και έρχονται να στηρίξουν αυτό το κοινό όραμα για την ανάδειξη των θησαυρών μας» είπε ο κ. Ξηρογιάννης. 

Και συνέχισε: «Θέλω με την ευκαιρία να επαναλάβω αυτό που ανέφερα και στα μέλη του ΚΑΣ, την άριστη συνεργασία και υποστήριξη που είχαμε από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού» π. Χαράλαμπο Χατζηχαραλάμπους καθώς και από Σεβαστό μας ποιμενάρχη, τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιο, για την ολοκλήρωση αυτής της πρότασης από την οποία το Βυζαντινό στολίδι της πόλης μας αναδεικνύεται και κυριαρχεί».

Τέλος, ο Δήμαρχος Ορχομενού ανέφερε: «Κλείνοντας θέλω να τονίσω προς όλους τους δημότες πως το όραμα μια Δημοτικής Αρχής δεν πρέπει όχι απλά να λείπει - ακόμη και σε πολύ σκληρές οικονομικά περιόδους όπως αυτή που διανύουμε- αλλά και να ισοπεδώνεται με παραλείψεις ή ζητήματα της καθημερινότητας. 

Η κριτική είναι πάντοτε εποικοδομητική αρκεί να γίνεται δίκαια και με τα ζητήματα χωριστά. Ζω από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις και του Μνημονίου και του σχεδίου Καλλικράτης, όμως, θέλω να είμαι αισιόδοξος πως προτάσεις όπως αυτή που ιστορικά πετύχαμε και φτάσαμε ως εδώ, θα τύχουν από όλους σας ξεχωριστής εκτίμησης. Μακάρι να φτάσουμε να δούμε τον ιστορικό Ορχομενό να παίρνει τη θέση που του αρμόζει στο εγχώριο και διεθνές τουριστικό χάρτη» δήλωσε κ. Κώστας Ξηρογιάννης.

Aναδημοσίευση από: Orchomenos Press

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.