Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Παραλία Τολοφώνος

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δωρίδος συνεδρίασε και αφού έλαβε υπ’ όψιν της σχετική τεχνική μελέτη των μηχανικών του Δήμου, αποφάσισε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν θέσπιση ορίου ταχύτητας 30χλμ./ώρα, σαμαράκια και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων. Αναλυτικότερα, οι αποφάσεις έχουν ως εξής:

  1. Η παραλιακή οδός του οικισμού παραλίας Τολοφώνος, μήκους 3χλμ., καθ’ όλο το μήκος της καθίσταται, ως προς την κίνηση των οχημάτων, οδός προτεραιότητας έναντι των καθέτων παρόδων της. Η σχέση αυτή σημαίνεται καθέτως με πινακίδες Ρ-3 επί της οδού και Ρ-1 και Ρ-2 επί των παρόδων της.
  2. Η ταχύτητα των κινούμενων επί αυτής και των παρόδων της οχημάτων περιορίζεται στα 30χλμ./ ώρα. Έτσι θεσπίζεται περιοχή περιορισμένης ταχύτητας σε όλο τον οικισμό, που σημαίνεται καθέτως με πινακίδες Ρ-60 και Ρ-57 στην αρχή των οδών του οικισμού, Ρ-61 στο τέλος τους και Ρ-32 κατά μήκος αυτών.
  3. Επί της παραλιακής οδού και σε καθορισμένα σημεία (σύμφωνα με συνοδεύον την παρούσα σχεδιάγραμμα) καθορίζονται διαβάσεις πεζών, που σημαίνονται οριζοντίως με διαγραμμίσεις τύπου ZEBRA και καθέτως με πινακίδες Π-21 και Κ-15.
  4. Κατά μήκος του οδοστρώματος της παραλιακής οδού και οριζοντίως σημαίνεται-χαράσσεται ο άξονας διαχωρισμού των ρευμάτων της κυκλοφορίας με συνεχή διπλή λευκή γραμμή, εγκάρσιά του και σε καθορισμένα (σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα) σημεία, προς συνοχή των οδηγών και περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων τους χαράσσονται με συνδυασμό παράλληλων γραμμών εικονικά εμπόδια-σαμαράκια, που σημαίνονται εκατέρωθεν με ανταυγάζοντα τεχνικά μέσα (=μάτια γάτας), ενώ πριν από αυτά αναγράφεται στο οδόστρωμα με άσπρο χρώμα το όριο ταχύτητας 30χλμ./ ώρα.
  5. Τέλος, εκατέρωθεν της παραλιακής οδού και προς πληροφόρηση του κοινού, τοποθετούνται οι απαραίτητες πινακίδες τοπωνυμιών και στάσης συγκοινωνιακών μέσων.

Ο Δήμος Δωρίδος τονίζει ότι οι παραπάνω ρυθμίσεις κρίνονται απαραίτητες για την πρόληψη ατυχημάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και γενικά των χρηστών της παραλιακής οδού, στα πλαίσια της ευταξίας και εντεύθεν της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ οδηγιών και οδηγών-πεζών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.