Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Έγκριση επιχειρησιακού προγράμματος 2012-2014

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δωρίδος ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2012-2014. Επιδίωξη του Δήμου σε πρωταγωνιστή στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και των αναγκών των πολιτών, δηλαδή στην παροχή δημοσίων υπηρεσιών και αγαθών. Ο Δήμος δεν πρέπει να ασχολείται στενά μόνο με τις θεσμικές του αρμοδιότητες, αλλά με κάθε θέμα που απασχολεί, αφορά και ενδιαφέρει την τοπική κοινωνία.

Παράλληλα, επιδιώκει τη συγκρότηση ενός Δήμου που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, πάντοτε υπό το πρίσμα του δημοσίου-συλλογικού συμφέροντος και της αειφόρου ανάπτυξης και με έμφαση στους τομείς της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης και της πρωτογενούς παραγωγής.

Μειοψήφησε ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Τριανταφύλλου. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που εγκρίθηκε, περιλαμβάνει:

  • Εισαγωγή για το τί είναι επιχειρησιακό πρόγραμμα και τις διαδικασίες εκπόνησης και έγκρισής του.
  • Τμήμα με πίνακες αριθμητικών και στατιστικών δεδομένων, για μια απολύτως συνοπτική κατάσταση του Δήμου.
  • Τμήμα με ανάλυση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, με κείμενα και πίνακες.
  • Τμήμα με αναφορά στα πλεονεκτήματα, τις αδυναμίες, τις ευκαιρίες και τις απειλές στην περιοχή του Δήμου, μέσω του οποίου προκύπτει μια σαφής εικόνα για το τί πρέπει να ενισχυθεί, να διορθωθεί, να εκμεταλλευτεί, και να προσεχθεί, ώστε να πετύχουν οι στόχοι.
  • Τμήμα με αναφορά στα κύρια ζητήματα του Δήμου, τα οποία διαμορφώνουν προτεραιότητες σε βραχυπρόθεσμο ή και μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.
  • Τμήμα με αναφορά στη στρατηγική του Δήμου, όπως αυτή εκφράζεται από το όραμα, τις κατευθυντήριες γραμμές, τους άξονες, τα μέτρα και τους στόχους.
  • Τμήμα με αναφορές στο ευρύτερο περιβάλλον δραστηριοποίησης του Δήμου (μνημόνιο συνεννόησης, ΕΣΠΑ, Ευρωπαϊκές Πολιτικές, χρηματοδοτικά εργαλεία).
  • Τμήμα με τα κύρια σχέδια δράσης, δηλαδή τις κύριες ενότητες δραστηριοποίησης του Δήμου.
  • Τμήμα με το χρονικό και οικονομικό προγραμματισμό των δράσεων που έχουν περιληφθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα, με κωδικοποιημένη ταξινόμηση κατά άξονα, μέτρο, στόχο και βαθμό προτεραιότητας.
Τμήμα με τους δείκτες παρακολούθησης και αξιολόγησης που δύναται να χρησιμοποιηθούν κατά τη σύνταξη του ετήσιου προγράμματος δράσης, που συνοδεύει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.