Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Παιδιατρικό συνέδριο στο Καρπενήσι

Η Ελληνική Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής & Προαγωγής της Υγείας διοργανώνει το 24ο πανελλήνιο συνέδριο με τίτλο "Παιδί και οικογένεια στο ορεινό χωριό: εσωτερική μετανάστευση και ποιότητα ζωής". Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 14-16 Σεπτεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Καρπενησίου.
H φετινή πρόκληση, όπως αναφέρει ο τίτλος του «Το παιδί και η οικογένεια στο ορεινό χωριό: εσωτερική μετανάστευση και ποιότητα ζωής» είναι να συζητηθούν θέματα εκπαίδευσης, διάθεσης ελεύθερου χρόνου και προσβασιμότητας, που επηρεάζουν την υγεία και τη σωματική ευεξία των παιδιών των ορεινών περιοχών της πατρίδας μας και των οικογενειών τους.

Το 24ο Συνέδριο πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε συνεργασία με τον Δήμο Καρπενησίου. Συμμετέχουν το Πανεπιστήμιο των Ορέων, το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ) της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και το Εθνικό Δίκτυο Πρόληψης Ατυχημάτων και Βίας (ΕΔΙΠΑΒ).

Επιστήμονες αναγνωρισμένου κύρους θα παρουσιάσουν σημαντικά θέματα σε στρογγυλές τράπεζες, επιστημονικές αντιπαραθέσεις και ομιλίες, ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες θα είναι οι εμπειρίες για τις δράσεις των παραρτημάτων της Εταιρίας.

Δίνεται ακόμη βήμα στους ενδιαφερομένους να παρουσιάσουν την ερευνητική τους δουλειά με τη μορφή εκθέματος (αναρτημένης ανακοίνωσης) ή προφορικής/βραχείας ανακοίνωσης τόσο σε αντικείμενα των θεματικών αξόνων του Συνεδρίου όσο και γενικότερα της Κοινωνικής Παιδιατρικής. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε δραστηριότητες αλληλεπίδρασης των συνέδρων με την τοπική κοινότητα που σχεδιάζονται για την 1η και 3η μέρα του Συνεδρίου, όπως βήμα διαλόγου με εφήβους, εκθέσεις ζωγραφικής των παιδιών του Δημοτικού, βιωματικές δραστηριότητες στις μεγαλύτερες ηλικίες και
ανοικτές συζητήσεις με το κοινό και προτάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Μπορείτε να μας επικοινωνήσετε (www.socped.gr) τις ιδέες σας για την ολοκλήρωση του φετινού προγράμματος. Περιμένουμε να σας δούμε μέσα Σεπτέμβρη στο όμορφο Καρπενήσι.

Θεματικές Ενότητες:

-Επιδημιολογία
-Προληπτική Παιδιατρική
-Υπηρεσίες της Υγείας
-Περιβαλλοντική Παιδιατρική
-Αγωγή και Προαγωγή της Υγείας
-Προστασία Υγείας Μητέρας-Παιδιού

Ενδεικτικά θέματα:

-Ιδιαιτερότητες στη νοσηρότητα και διαφοροδιαγνωστική προσέγγιση.
-Φροντίδα για την εμβολιαστική κάλυψη και την προληπτική παιδιατρική.
-Δύσκολα χρόνια νοσήματα: Διαφορές αντιμετώπισης στην περιφέρεια.
-Παιδί και ορεινά σπορ (ορειβασία, αναρρίχηση, σκι, ράφτινγκ) ή κατασκήνωση.
-Πρόληψη και αντιμετώπιση σωματικών κακώσεων και βίας.
-Συνιστώμενη χρήση κινητού τηλεφώνου και Διαδικτύου.
-Νέες δυνατότητες οργάνωσης αποτελεσματικών υπηρεσιών υγείας.
-Λαϊκή Ιατρική.

Εγγραφή-Δικαίωμα συμμετοχής:

Η Εταιρεία Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της Υγείας στηρίζεται στις συνδρομές των μελών της και η εγγραφή στο συνέδριο ανέρχεται σε:

-€70 για ιατρούς.
-€30 για νοσηλευτές και λοιπά επαγγέλματα υγείας.
-€20 για φοιτητές.

Το δικαίωμα συμμετοχής περιλαμβάνει:

-Παρακολούθηση εργασιών συνεδρίου.
-Παραλαβή του έντυπου υλικού (πρόγραμμα, τόμος περιλήψεων, κ.ά.).
-Συμμετοχή στις κοινωνικές εκδηλώσεις του Συνεδρίου.
-Πιστοποιητικό παρακολούθησης του Συνεδρίου.

Εγγραφές θα γίνονται καθ' όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να προσκομίζουν κατάλληλο έγγραφο που θα επιβεβαιώνει την ιδιότητά τους (π.χ. φοιτητική ταυτότητα).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.