Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Λαϊκή Συσπείρωση Δελφών: Σταματήστε τις διακοπές νερού τώρα

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη «φάμπρικα» που ξεκίνησε χθες από την  Άμφισσα με διακοπές παροχής και ξήλωμα ρολογιών ύδρευσης από σπίτια λαϊκών οικογενειών του Δήμου Δελφών. 

Άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήττονται απ’ τη νέα οικονομική κρίση, βρίσκονται αντιμέτωποι πλέον και με το φάσμα της έλλειψης ενός βασικού κοινωνικού αγαθού, του πόσιμου νερού. Κάτι που γυρνάει τον τόπο μας έναν αιώνα πίσω, όταν παίρναμε νερό απ’ τις πηγές και τα πηγάδια. Που σήμερα δεν υπάρχουν, και αν υπάρχουν, είναι ιδιωτικοποιημένα και σφραγισμένα. 

Αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή της δημοτικής αρχής και της διοίκησης της ΔΕΥΑ η εξέλιξη αυτή. Εξέλιξη που υποτάσσεται στην εμπορευματοποίηση του νερού που προωθούν οι ελληνικές κυβερνήσεις, τα αστικά κόμματα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η κυβέρνηση της ΝΔ, με τις ευλογίες της ΕΕ και του κεφαλαίου, αυτή την περίοδο προωθεί την ιδιωτικοποίηση του εξωτερικού δικτύου της ΕΥΔΑΠ (Εύηνος, Μόρνος, κανάλι, Υλίκη, αντλιοστάσια) και ότι αυτό συνεπάγεται για τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας.

Τις διακοπές νερού προανήγγειλε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί όπου όλες οι άλλες παρατάξεις υπερψήφισαν τις αντιδραστικές, κατασταλτικού χαρακτήρα αλλαγές στον κανονισμό της ΔΕΥΑ, ώστε να ανοίξει ο δρόμος στο κυνήγι όσων χρωστούν τις δυσβάσταχτες χρεώσεις που επιβάλλουν. Τα περί χρεών στην ΕΥΔΑΠ, συστηματικών κακοπληρωτών, κλπ, αποτελούν δικαιολογίες προκειμένου να εξωραΐσουν την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν. Οι ευθύνες όσων στηρίζουν αυτή την πολιτική, είτε υπερψήφισαν τη σύσταση της ΔΕΥΑ το 2017, είτε όχι, είναι μεγάλες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό του Δήμου Δελφών να αντιταχθεί με κάθε τρόπο σε μια τέτοια εξέλιξη. 

Να προασπίσει τον χαρακτήρα του νερού ως κοινωνικό αγαθό. 
Τους εργαζομένους του Δήμου -η ΔΕΥΑ δεν έχει δικό της προσωπικό- να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή αυτών των αντιλαϊκών αποφάσεων που στρέφονται ενάντια και στα δικά τους συμφέροντα. 

Να διεκδικήσει:

Την εξασφάλιση επαρκούς ύδρευσης με ελεγμένο, ποιοτικό νερό.
Την κατοχύρωση του νερού ως κοινωνικού αγαθού.
Την κατασκευή υποδομών εμπλουτισμού των επίγειων και υπόγειων υδροφόρων, καθώς και την ενεργοποίηση τεχνικών εξοικονόμησης του διαθέσιμου νερού.
Την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
Τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία ύδρευσης με βάση τις ανάγκες του λαού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.