Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Στην ΕΤΑΔ ο Γ. Οικονόμου για Λουτρά Υπάτης και Παρνασσό. Τί προέκυψε από τη συζήτηση

Συνάντηση εργασίας για δύο σημαντικούς αναπτυξιακούς πόλους της περιοχής  μας, των Λουτρών Υπάτης και του Παρνασσού, είχε ο βουλευτής Φθιώτιδας  Γιάννης Οικονόμου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Στέφανο Βλαστό με τη συμμετοχή φορέων και εκπρόσωπων από τις παραπάνω περιοχές.

Η συνάντηση ήρθε σαν αποτέλεσμα προεργασίας και αλλεπάλληλων επαφών που είχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο κ. Οικονόμου τόσο με στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ όσο και της ΕΤΑΔ.

Όσον αφορά τα Λουτρά Υπάτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκαν τα προβλήματα επιβίωσης της Λουτρόπολης που αφορούν τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου και των υποδομών αλλά και τη γενικότερη εικόνα εγκατάλειψης του ακινήτου έκτασης 800 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ. 

Για τα θέματα των Λουτρών Υπάτης ο δνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ δεσμεύτηκε πως:

Το ταχύτερο δυνατό θα ξεκινήσει η λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει μια επιτόπου αυτοψία από τους ανθρώπους της ΕΤΑΔ ώστε να προχωρήσουν παρεμβάσεις μικρού κόστους για την αναβάθμιση του χώρου συνολικά.

Θα καταβληθεί προσπάθεια μίσθωσης των καταστημάτων ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ που βρίσκονται στην πλατεία της Λουτρόπολης.

Προετοιμάζεται μελέτη ώστε μέσα στο 2021 να προκηρυχθεί ένας μεγάλος διεθνής διαγωνισμός  για τη συνολική αξιοποίηση του ακινήτου της ΕΤΑΔ στα Λουτρά Υπάτης, λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τις ιδιαιτερότητες της περιοχής  και τη συγκυρία της εποχής αλλά και τους λόγους που οδήγησαν σε αποτυχία το διαγωνισμό τα προηγούμενα χρόνια .

Όσον αφορά το μέρος της συζήτησης για τον Παρνασσό συζητήθηκε η συνολική αναβάθμιση του χιονοδρομικού Κέντρου. 
Για το σκοπό αυτό:

Έχουν ήδη προετοιμαστεί και ενταχθεί στο ΕΣΠΑ οι μελέτες για την τεχνητή χιόνωση που θα διευρύνει τη διάρκεια λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου.

Έχουν ήδη προχωρήσει έργα όπως η κατασκευή του παρκινγκ της Φτερόλακας,   η κατασκευή λιμνοδεξαμενής και η επέκταση του χιονοδρομικού κέντρου προς τη θέση «Σαχάρα».

Κρίθηκε επίσης απαραίτητη η συντήρηση-ανακατασκευή του δρόμου που συνδέει τα δύο παρκινγκ Φτερόλακας.

Να σημειωθεί ότι τη μεταβατική περίοδο μέχρι να ολοκληρωθούν οι μελέτες που θα επιτρέψουν τη συνολική αξιοποίηση του βουνού, το χιονοδρομικό κέντρο θα το «τρέχει» η ΕΤΑΔ. Πολύ σύντομα λοιπόν θα γίνουν οι διαγωνισμοί για τη μίσθωση των σαλέ, τον αποχιονισμό των δρόμων πρόσβασης και της συντήρησης των εγκαταστάσεων.

Τέλος, κατατέθηκε πρόταση να γίνει μια συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των Παραπαρνάσιων νομών (Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας) αλλά και των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης των αντίστοιχων δήμων ,προκειμένου τα στελέχη της ΕΤΑΔ να ενημερώσουν για το συνολικό πλάνο αναβάθμισης του βουνού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.