Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ομιλία του Βουλευτή Φωκίδας στο πλαίσιο του 8ου Συνεδρίου "Regional Growth Conference"

O Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας μίλησε χθες, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του 8ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης («Regional Growth Conference»), που διεξάγεται στην Πάτρα και στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss, στη θεματική ενότητα «Βουλευτές σε δράση».

Στην ίδια θεματική ενότητα συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, βουλευτής Αχαΐας, Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη, Βουλευτής Κορινθίας, Φώντας Μπαραλιάκος, Βουλευτής Πιερίας και Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών.

Ο κ. Ιωάννης Μπούγας ανέπτυξε το θέμα της επιβολής περιορισμών χάριν του δημοσίου συμφέροντος σε περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίχως την παροχή αντισταθμιστικών ωφελειών, προβάλλοντας τη Φωκίδα ως το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, εξαιτίας των περιορισμών για την προστασία του Δελφικού Τοπίου και την προστασία της ποιότητας του νερού του ταμιευτήρα του Μόρνου.

Ο Βουλευτής Φωκίδας περιέγραψε τα προβλήματα και τις επιπτώσεις τους, που υφίστανται για 50 περίπου έτη οι πολίτες της Φωκίδας τόσο σε ατομικό επίπεδο, καθώς οι ιδιοκτησίες τους έχουν υποστεί de facto απαλλοτρίωση, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, λόγω της αδυναμίας εγκατάστασης και αδειοδότησης παραγωγικών μονάδων, σε έκταση που καλύπτει το 90% περίπου του παραγωγικού τμήματος του νομού Φωκίδας.

Σε ό,τι αφορά στην παροχή αντισταθμιστικών, ο κ. Μπούγας ανέφερε την κατασκευή αναπτυξιακών έργων και την παροχή πρόσθετων ενισχύσεων στον αναπτυξιακό νόμο, στα ευρωπαϊκά προγράμματα κ.λπ. Προανήγγειλε ακόμη ότι θα εισαγάγει το θέμα στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, με σκοπό την συζήτηση και κοινή στήριξή του από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου, καθώς και την ανάληψη σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, γεγονός που αντιμετωπίστηκε απολύτως θετικά από τους συμμετέχοντες.

Η εισήγηση συνοδεύτηκε από την προβολή παρουσίασης και, κατά γενική ομολογία, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον τόσο των παρισταμένων όσο και όσων παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου την εκδήλωση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», κ. Μιχάλης Βασιλάκης. Τιμώμενος ομιλητής ήταν ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής.
     
      Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα 
      Βουλευτή Φωκίδας 
      Αν. Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.