Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Meditation Days στο Δάσος της Αρβανίτσας

Το τελευταίο ΠΣΚ του Αυγούστου στήνουμε κυκλικά τις σκηνές μας σε ένα μαγικό, μικρό ξέφωτο στο δάσος της Αρβανίτσας. Στην Υπέροχη- δυνατή αίσθηση του βουνού θα ζήσουμε για λίγες μέρες παρέα με τα έλατα και θα ασκηθούμε με τον εσωτερικό τρόπο (ενεργειακά καθαρίσματα - 7 εσωτερικές ασκήσεις - Τai Chi - Pranayama - 5 θιβετιανές – Chi Kung).. Επίσης θα πειραματιστούμε με σιωπηλούς περιπάτους στο βουνό, ατενίσματα και κυρίως με διαλογισμό (Ζάζεν – Βιπάσανα).

Για φαγητό κυρίως αυτοσχεδιάζουμε και μοιραζόμασται πράγματα αλλά υπάρχει πολύ κοντά και καφέ-εστιατόριο.

Προτεινόμενη τιμή για τη συμμετοχή τα 35 ευρώ.
Όποιος θέλει να είναι μαζί μας να στείλει μήνυμα έγκαιρα στον Nikos koniaris.. Να πει περιοχή διαμονής, να αφήσει νούμερο κινητού και να πει αν θα έχει αυτοκίνητο. (θα πάμε με όσο το δυνατό λιγότερα αυτοκίνητα και θα μοιραστούμε το κόστος.. Η τοποθεσία είναι το πολύ 2 ώρες από Αθήνα.. 15-20 Αυγούστου θα γίνουν μεταξύ μας οι οριστικές συνεννοήσεις.).

- Ο Νίκος Κόνιαρης σπούδασε φυσική αγωγή στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Συνέχισε ψάχνοντας εναλλακτικές μεθόδους άσκησης. Μελέτησε τον εσωτερικό δρόμο μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις. Τεχνικές διαλογισμού.. Γιόγκα.. Εσωτερική άσκηση.. Ενεργειακές θεραπείες.. Αυτοανάλυση.. Meditation. Στο τέλος διάλεξε να εστιάσει στο Tai Chi, ένα δρόμο που συνδυάζει με έναν ήσυχο και ταυτόχρονα δυναμικό τρόπο πολλά από τα παραπάνω.

Για πολλά χρόνια έχει εργαστεί με ομάδες προσπαθώντας να μοιραστεί τη χαρά τής αλλαγής και της εξέλιξης, αλλά και την ικανοποίηση που φέρνει η άσκηση. Δημιούργησε την ομάδα taizen και έγραψε 2 βιβλία: «Εσωτερική άσκηση» και «η επανάσταση της πνευματικότητας».

Κάνει ατομικές θεραπευτικές συνεδρίες με shiatsu αλλά και την προσωπική του εμπειρία πάνω στο ξεμπλοκάρισμα της ενέργειας. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με οίκο-ομάδες, εναλλακτικά φεστιβάλ και συλλογικότητες..

Οργανώνει Camp Διαλογισμού σε ερημικές παραλίες, ποταμούς, βουνά και μικρά εργαστήρια με άξονα το Διαλογισμό την άσκηση και τον πνευματικό δρόμο.

Τα μαθήματα του Νίκου αποπνέουν απλότητα ενώ απαιτούν συγκέντρωση. Προσεγγίζει την άσκηση με ένα καθαρά minimal τρόπο αλλά πάντοτε με μια διάθεση Zen.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.