Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Ανακοίνωση της Αντιδημάρχου Δελφών για τη φωτιά στους Δελφούς

Μια ακόμα δοκιμασία έφτασε στο τέλος της μέσα σ’ ένα δύσκολο καλοκαίρι με υψηλές θερμοκρασίες και συνεχόμενους ισχυρούς ανέμους. Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στους Δελφούς με κατεύθυνση τόσο προς την πόλη, όσο και προς τον Παρνασσό, η οποία υπήρξε εξαιρετικά επικίνδυνη τις πρώτες ώρες της, βρίσκεται πλέον σε πλήρη καταστολή και έλεγχο.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Άμφισσα και Ιτέα, που κατά την διάρκεια της μάχης με την φωτιά ενισχύθηκαν από τμήματα γειτονικών Νομών. Συνολικά επιχείρησαν περισσότεροι από 50 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνέδραμαν δύο PZL, έξι αεροσκάφη τύπου Canadair και δύο ελικόπτερα.

Τόσο ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών, όσο και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λειτούργησαν με ακρίβεια και συντονισμό ενισχύοντας και υποστηρίζοντας το δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος με υδροφόρες, μηχανήματα έργου, οχήματα, τροφοδοσία και ανεφοδιασμό.

Σημαντική ήταν η τεχνική παρέμβαση της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών, που με άμεσες ενέργειες στο δίκτυο ύδρευσης εξασφάλισε την επάρκεια νερού και τον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων.

Με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας επιτεύχθηκε η ρύθμιση της κυκλοφορίας με έκτακτα μέτρα για την διευκόλυνση του έργου της Πυροσβεστικής και την προστασία των πολιτών.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης ουσιαστική ήταν και η συμβολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φωκίδας, των εταιρειών Imerys Α.Ε. και Δελφοί-Δίστομο ΑΜΕ, των υπαλλήλων της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών, καθώς και πολλών εθελοντών που έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της φωτιάς.

Ο Δήμος μας ολόκληρο το φετινό καλοκαίρι, όπως βέβαια και όλα τα προηγούμενα, βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση σε συνεργασία με ολόκληρο το σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Έχουμε εκδώσει δεκάδες δελτία προειδοποίησης για τις επικίνδυνες ημέρες του καλοκαιριού με οδηγίες για τους συμπολίτες μας και έχουμε βρεθεί (δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι, σύμβουλοι και στελέχη του Δήμου) από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών, συνεργαζόμενοι πολύ ενεργά με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υποστηρίζοντας με κάθε τρόπο το μαχόμενο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ευχόμαστε η φετινή αντιπυρική περίοδος να ολοκληρωθεί χωρίς καμία άλλη μεγάλη απειλή για τον τόπο μας και ιδίως να συνεχιστεί με τον ίδιο τρόπο η κοινή προσπάθεια και εγρήγορση όλων των φορέων που έχουν μερίδιο στον κορυφαίο τομέα της Πολιτικής Προστασίας.



Η Αντιδήμαρχος 
Διεύθυνσης Περιβάλλοντος &
Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δελφών 
Μαίρη Ζ.Ανδρεοπούλου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.