Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Περιοδεία της Κατερίνας Μπατζελή στην Ευρυτανία

Περιοδεία στο Νομό Ευρυτανίας  την Κυριακή 19 και τη Δευτέρα 20 Μαΐου, πραγματοποίησε η Υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή. Η επικεφαλής της παράταξης «πατρίδα μας η Στερεά» είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί χωριά με κτηνοτροφική δραστηριότητα, να συναντηθεί  με τους κτηνοτρόφους  και να συζητήσει μαζί τους για τα προβλήματα του κλάδου, ενημερώνοντάς τους για τις προγραμματικές της θέσεις  και τις εξελίξεις στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.) που στόχο έχουν  να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην ύπαιθρο, αποτρέποντας την ερήμωσή της. 

Η κα Μπατζελή διαπίστωσε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ορεινός όγκος των χωριών Φραγκίστα, Βαλαώρα, Τοπόλιανα, Κάτω Ποταμιά, Γρανίτσα, Λημέρι, Βούλπη, Παλαιοκατούνα, Κρέντη, Κερασοχώρι, Βίνιανη, δηλώνοντας ότι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας θα πρέπει να κινούνται στην κατεύθυνση της  συλλογικής οργάνωσης της κτηνοτροφίας αλλά και  της ανάδειξης των ιστορικών κόμβων τους. Επισήμανε επίσης την ανάγκη ολοκλήρωσης της οδικής τους διασύνδεσης  με τους γειτονικούς νομούς. 

Το κλίμα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ήταν ιδιαίτερα θετικό με την κυρία Μπατζελή, τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της, στα χωριά Βράχα, Κλειτσό, Φουρνά να τονίζει ότι η  Ευρυτανία δεν είναι μόνο το κέντρο του Καρπενησίου και τα τουριστικά σημεία. Η Ευρυτανία είναι  ο πνεύμονας της Στερεάς Ελλάδας και η Περιφέρεια οφείλει να επενδύσει σε όλους τους παραγωγικούς τομείς καθώς και στη μεγάλη ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά του νομού, με στόχο μία ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική, ικανή να κρατήσει τους νέους στον τόπο τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.