Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε.Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά, για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η ημερομηνία 3 Δεκέμβρη, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 1992, ανακηρύχτηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και αποτελεί ευκαιρία για ευαισθητοποίηση στον αγώνα των ατόμων με αναπηρία, για ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην καθημερινότητά τους. 

* Στην Ευρωπαϊκή Ένωση,ένας στους έξι πολίτες, αντιμετωπίζει κάποιο είδος αναπηρίας, σύμφωνα με το Τμήμα Κοινωνικής Ενσωμάτωσης Ατόμων με αναπηρία.
* ‘Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι άτομα με αναπηρία. Τα άτομα με αναπηρία , αντιμετωπίζουν εμπόδια στην καθημερινή τους ζωή, εφόσον η κοινωνία πολλές φορές δεν λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ομάδας πληθυσμού, τις δυνατότητες και τις ειδικές τους ανάγκες. 

Το μήνυμα που μας στέλνουν είναι ότι:

«Μπορούν να προσφέρουν ότι κι εμείς, φτάνει να τους δώσουμε τα εφόδια και την ευκαιρία». Και η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, τονίζει ότι: «Ο στόχος πρέπει να είναι η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.