Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών: Πρόταση ψηφίσματος για το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

O αγώνας και το αίτημα των εργαζόμενων στο “Βοήθεια στο Σπίτι” για τη μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δεν είναι απλά δίκαιος αλλά και ο πλέον αναγκαίος δρόμος σήμερα, για να στηριχτεί και να συνεχιστεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ένα πρόγραμμα σημαντικό ως προς τις ανάγκες εκατοντάδων φτωχών ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, για το δικαίωμα τους να στηρίζονται από την οργανωμένη πολιτεία, να ζουν με αξιοπρέπεια. Κανείς, και πόσο μάλλον εκλεγμένος στους Δήμους, δεν μπορεί να σταθεί σιωπηλός παρατηρητής των αρνητικών εξελίξεων στο πρόγραμμα. Κανείς δεν μπορεί να μείνει σιωπηλός στο δικαίωμα των εργαζομένων του για μόνιμη σταθερή δουλειά, χωρίς τη μακροχρόνια ομηρία των συμβάσεων, χωρίς την “δαμόκλεια σπάθη” ενός ακόμη διαγωνισμού που εξαγγέλλει η κυβέρνηση με το γνωστό κόλπο ένα μέρος των εργαζόμενων να το πετάει στην ανεργία και τους υπολοίπους να τους θέτει στην κρησάρα και πάλι του ΑΣΕΠ. 

Πρόκειται για υπηρεσίες που καλούνται να καλύψουν ένα φάσμα αναγκών όπως κατ’ οίκον νοσηλεία, και κοινωνικές ανάγκες (καθαριότητα σπιτιού, μαγείρεμα, φροντίδα, παρέα κλπ).

Ένα πρόγραμμα που έτσι και αλλιώς όλοι γνωρίζουμε ότι έχει σήμερα περιορισμένο χαρακτήρα. Η εμπειρία αναδεικνύει ότι στοιχειωδώς και αποσπασματικά καλύπτονται κάποιες ανάγκες. 1.050 μονάδες πανελλαδικά για 100 χιλιάδες ωφελούμενους, με ψυχή τους 3,5 χιλιάδες εργαζόμενους, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι ο πληθυσμός άνω των 65 χρόνων στην χώρα μας ξεπερνάει τα 2,5 εκ. Στο Δήμο Δελφών εργάζονται 23 άτομα για 480 ηλικιωμένους και ΑμΕΑ άμεσα ωφελούμενος, έμμεσα για 700 με 800 (τους ενταγμένους στο ΚΕΑ και στο κοινωνικό παντοπωλείο), ενώ σε πολλά χωριά εξυπηρετούν πάρα πολλούς από τους κατοίκους.

Όταν ξέρουμε ότι πάνω από 1εκ. άνθρωποι ζουν μόνοι τους, όταν ζούμε τις συνθήκες φτώχειας χιλιάδων ηλικιωμένων, ΑμεΑ. Όταν ξέρουμε ότι η τάση των υπερήλικων, όπως πανελλαδικά έτσι και στην περιοχή μας, με βάση τα πρόσφατα στατιστικά, βαίνει πολλαπλασιαστικά προς τα πάνω με ταχύτατους ρυθμούς, γεγονός που μαρτυρά την αναγκαιότητα πολλαπλάσιων εργαζόμενων με διατήρηση των θέσεων των υπαρχόντων. Τότε σίγουρα οι εργαζόμενοι στη Βοήθεια στο σπίτι, όχι μόνο καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά επιτελούν τεράστιο έργο πέρα και από τις δυνατότητές τους.

Ως δημοτική αρχή στο δήμο μας, παίρνουμε καθαρή θέση. Είμαστε με τους εργαζομένους. Στο πλευρό τους. Γιατί έχουμε την αγωνία το πρόγραμμα και να συνεχιστεί και να αναπτυχτεί. Σήμερα που χιλιάδες συνταξιούχοι παλεύουν να επιβιώσουν μέσα άπω τις τσακισμένες συντάξεις τους, που τα παιδιά τους παραδέρνουν μεταξύ της ανεργίας και υποαπασχόλησης, που οι δημόσιες δομές φροντίδας των ηλικιωμένων, ΑμεΑ είναι σχεδόν ανύπαρκτες και η φροντίδα τους αποκλειστική έγνοια του νοικοκυριού, δεν μπορεί να χαθεί και η ελάχιστη δυνατότητα ανακούφισής τους.

Για όλους τους ποιο πάνω λόγους ζητάμε:

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων του δήμου μας στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
Νέες προσλήψεις. 
Απεμπλοκή του προγράμματος από ΜΚΟ και δημοτικές επιχειρήσεις. Ενίσχυση και γενναία χρηματοδότηση του προγράμματός ώστε να μπορέσει να επεκταθεί και να καλύψει ολοκληρωμένα τις ανάγκες των ηλικιωμένων και ΑμεA.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.