Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

130 Προσκυνητές από την Ιτέα στην Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας

Στην Ιερά Μονή της Παναγίας Δαμάστας μετέβη το πρωί της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος, για να καλωσορίσει τους 130 ευλαβείς προσκυνητές από την Ιτέα Φωκίδος, τους οποίους συνόδευαν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νεκτάριος Καλύβας και ο συνεφημεριός του π. Ηλίας.

Οι προσκυνητές έφτασαν πολύ νωρίς το πρωί στο μοναστήρι και μετείχαν στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο Καθολικό από τον π. Νεκτάριο.

Μετά τη διανομή του αντιδώρου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της μονής και να γευθούν στο Αρχονταρίκι την Αβραμιαία φιλοξενία της Οσιολογιωτάτης Καθηγουμένης Γερόντισσας Ιωάννας και της Ιεράς αδελφότητος.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος μας στην ομιλία του αρχικά τους καλωσόρισε στην ιερά Μητρόπολή Φθιώτιδας και τους συνεχάρη για τους στενούς πνευματικούς δεσμούς που διατηρούν με το Μοναστήρι καθώς και για την ευλάβεια και πίστη που επιδεικνύουν στην Θαυματουργό εικόνα της Παναγίας.  

Τους μίλησε για τη μακρόχρονη Εκκλησιαστική και Εθνική Ιστορία της Μονής, τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Δαμάστας και τους ευχήθηκε να έχουν πλουσιοπαρόχως και αδιαλείπτως την χάρη και προστασία της Παναγίας στη ζωή τους. Όλοι οι  προσκυνητές χάρηκαν ιδιαίτερα με την παρουσία του Μητροπολίτη Νικολάου και έλαβαν την Αρχιερατική του ευχή.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.