Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Τοποθέτηση Δ. Βέττα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής την 9η Ιουλίου 2018 ο  Βουλευτής του Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δημήτρης Βέττας αναφέρθηκε αρχικά στο θεσμό των Ανεξάρτητων Αρχών και στη λειτουργία τους η οποία θεωρεί ότι εξελισσόμενη θα πρέπει να είναι αποτελεσματικότερη και δικαιότερη. 

Έθεσε το θέμα της κενής θέσης της Υποδιεύθυνσης Εσόδων-Ελέγχων στη Λαμία η οποία έχει προκηρυχθεί από τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο του 2017 και η οποία ακόμη δεν έχει πληρωθεί. Ακολούθως παρέθεσε ερώτηση για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των ελέγχων των επιχειρήσεων και ουσιαστικά ζήτησε να μειωθεί το ποσοστό ελέγχων στις μικρές επιχειρήσεις και να αυξηθεί σε μεγαλύτερες.

Επικεντρώθηκε επίσης, τόσο στις πολλαπλές δεσμεύσεις των τραπεζικών λογαριασμών λόγω οφειλών, γεγονός το οποίο δεν τους επιτρέπει την περαιτέρω βιωσιμότητά τους, όσο και στις χρονοβόρες διαδικασίες αποδέσμευσής τους και ζήτησε δικαιότερες και αμεσότερες ενέργειες και περισσότερο αυτοποιημένες λύσεις.

Στη συνέχεια ζήτησε να διευρυνθεί το μέτρο των ρυθμίσεων των οφειλών ώστε σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής των δόσεων, να μην έχουμε άμεση λύση της ρύθμισης, τονίζοντας ότι μετά από 2,5 και 3 χρόνια εμπειρίας και εξέλιξης της σχετικής τεχνογνωσίας θα πρέπει να υπάρξουν προτάσεις και λύσεις  και από την πλευρά της πολιτείας.

Είπε συγκεκριμένα ότι η χώρα βγαίνοντας από τα μνημόνια δεν χρειάζεται μόνο προστασία των συντάξεων και ανάπτυξη, αλλά χρειάζεται και ένα μεγάλο εθνικό πακέτο ρυθμίσεων, βιώσιμο, το οποίο θα σώσει τον κόσμο. 

Αναφέρθηκε επίσης στην προτεραιοποίηση των ελέγχων και ζήτησε εάν μπορεί να αρχίζει νωρίτερα.
Εντέλει ζήτησε στοιχεία για τους 67 ελέγχους που έγιναν στο Νομό Φθιώτιδας, όπου και διαπιστώθηκαν 45 παραβάσεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ  ΒΕΤΤΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.