Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Εκδήλωση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” εκδήλωση σχετικά με την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου που διοργάνωσε ο Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Δήμου Λεβαδέων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Θεοδωρόπουλος, Κατερίνα Κοσκοβόλη, Χρήστος Κυπραίος, Πανωραία Κοσμίδη, Νίκος Τζουβάρας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ κ. Σωτήρης Καρβούνης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων γυναικών και πολιτιστικών φορέων.

Βασικές ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μαρία Γιαννακάκη, η οποία εστίασε την ομιλία της στην αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του οικογενειακού δικαίου ώστε να απαντά στα σημερινά ζητήματα ενδοοικογενειακής συμβίωσης και κυρίως για την ενίσχυση της προστασίας των τεκνών και η νομικός και στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων κ. Αμαλία Σαρρή, η οποία αναφέρθηκε στο σύνολο της νομοθεσίας και της νομολογίας για την προστασία των γυναικών των τέκνων σε  περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα αναθεώρησης του οικογενειακού δικαίου ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη νομική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων και της προάσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων των γυναικών ως αναγκαίες συνθήκες για την θωράκιση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Τόνισε ότι με την παρούσα νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης επιδιώκεται:

Η πλήρης εναρμόνιση του Οικογενειακού Δικαίου με τη συνταγματική αρχή για την Ισότητα των Φύλων
Η διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν στην επαναφορά του αμετάβλητου του επωνύμου των συζύγων, η διασφάλιση καταβολής διατροφής, ο τρόπος απόκτησης του επωνύμου των παιδιών και
Η λήψη μέτρων για τον εκσυγχρονισμό των διατάξεων περί υιοθεσίας, επιτάχυνσης του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης στην εκδίκαση υποθέσεων Οικογενειακού Δικαίου με στόχο την προστασία του θεσμού της οικογένειας.

Η Αντιδήμαρχος Λεβαδέων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου κ. Κατερίνα Κοσκοβόλη ανέφερε ότι η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια των δράσεων της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου σημειώνοντας ότι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του οικογενειακού δικαίου αποτελεί βασικό πυλώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και τη διασφάλιση των βασικών αρχών ισότητας στις άνισες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στις οποίες ζουν οι περισσότερες γυναίκες σήμερα.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδια που ερμήνευσε η νεαρή συνδημότισσά μας Δήμητρα Μωραΐτη.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.