Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, στο Περιβάλλον στον Ζεμενό Αράχωβας

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου, το Γυμναστήριο του Παντείου Πανεπιστημίου (http://gym.panteion.gr), καθώς και ο Πεζοπορικός Όμιλος Διστόμου (Πεζοπορικός Όμιλος Διστόμου - Π.Ο.ΔΙ) ανακοινώνουν τη διοργάνωση Εκπαιδευτικής Πεζοπορίας στο Όρος Κίρφη, στη Βοιωτία, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το διήμερο απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες και στελέχη του Παντείου Πανεπιστημίου και άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και σε άλλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή επίσκεψη και εκπαίδευση στο πεδίο. 

Σκοπός της Εκπαιδευτικής Πεζοπορίας είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με την φυσική αγωγή και την περιβαλλοντική προστασία μέσα από την επαφή με την ιδιαίτερης ομορφιάς και οικολογικά πλούσια περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Η διοργάνωση θα διαρκέσει δύο ημέρες, από τις 23 μέχρι τις 24 Ιουνίου 2018 και θα λάβει χώρο στην τοποθεσία Ζεμενό Βοιωτίας.

Συνοπτικά το Πρόγραμμα* περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ορεινή πεζοπορία, σειρά διαλέξεων για ζητήματα φυσικής αγωγής, περιβαλλοντικής προστασίας – πολιτικής και τοπικής ανάπτυξης, τόσο στην αίθουσα όσο και στο πεδίο, προβολή και σχολιασμό φιλμ. 

Η περίοδος των αιτήσεων διαρκεί ως την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 (ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ), γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση http://gym.panteion.gr/pezoporia, ενώ για να γίνει δεκτή η αίτηση συμμετοχής πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία. Εξαιτίας των περιορισμένων θέσεων η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει βάσει σειράς προτεραιότητας και θα οριστικοποιείται με την προκαταβολή χρηματικού ποσού (λεπτομέρειες θα κοινοποιούνται στους επιλεγέντες μέσω e-mail). Στους συμμετέχοντες παρέχονται τα εξής: μεταφορά από και προς την Αθήνα, φιλοξενία σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, πρωινό και ένα δείπνο. Ως ενδεικτική τιμή ορίζεται το ποσό των 45 euro**. 

Λεπτομέρειες για την πεζοπορία:
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι υγιείς, βάσει των ιατρικών εξετάσεων που έχουν κάνει, όπως επίσης υγιείς και ικανοί να συμμετάσχουν στην ορεινή πεζοπορία, να συμμορφώνονται στις συμβουλές των οδηγών της ομάδας και να βαδίζουν με δική τους ευθύνη, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους ή την ομάδα.

Η διαδρομή έχει μήκος περί τα 5χλμ., χαρακτηρίζεται ως μέτριας δυσκολίας, με υψομετρική διαφορά ~450μ. Αφετηρία και τερματισμός θα είναι το κατάλυμα των συμμετεχόντων (κυκλική διαδρομή) και η προγραμματιζόμενη χρονική διάρκεια της πεζοπορίας θα είναι 3 ώρες, περιλαμβανομένων στάσεων ανάπαυσης καθώς και διαλέξεων. Σημαντικό μέρος της διαδρομής είναι σκιερό και παρουσιάζει ανηφορική κλίση. Η κατάβαση γίνεται από δασικό δρόμο. 

Πληροφορίες – Λεπτομέρειες: https://www.facebook.com/events/1092878484185161/permalink/1094430980696578/


Για οποιαδήποτε ερώτηση – απορία απευθυνθείτε στα: α) gym@panteion.gr (υπόψη κου Νικητόπουλου Στάθη) και β) ekepek@panteion.gr (υποψη κου Ροδοθεάτου Γεράσιμου)
-----------------------------------
*Το Τελικό Πρόγραμμα είναι υπό διαμόρφωση και είναι δυνατό να υποστεί τροποποιήσεις ανάλογα με τον καιρό ή άλλους περιορισμούς κατά την κρίση των διοργανωτών.
** Είναι πιθανή μικρή αυξομείωση του τελικού ποσού σύμφωνα με τον τελικό αριθμό συμμετεχόντων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.