Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Εορτασμός του Οσίου Νικήτα στο Ασκητήριό του στη Βοιωτία

Το Σάββατο 23 Ιουνίου τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Νικήτα στο ασκητήριό του, που βρίσκεται στην περιοχή Μιχαίικα, κοντά στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων, με την παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θεσπιών Συμεώνος και του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας Γεωργίου, καθώς και πολλών κατοίκων του Κυριακίου.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριος Τσεκούρας και ο πανοσ. αρχιμ. π. Θεόδωρος Μίχας, ο οποίος κατάγεται από το Κυριάκι και γνωρίζει τον χώρο αυτό από μικρό παιδί, ενώ την ακολουθία της αρτοκλασίας τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Ο Μητροπολίτης Γεώργιος στο λόγο του ανέφερε ότι βρίσκονται σε έναν σημαντικό χώρο που τον 11ο αιώνα ανέδειξε έναν Βοιωτό Άγιο, τον Άγιο Νικήτα, και για δεύτερη χρονιά εορτάζουμε τη μνήμη του Αγίου στο ασκητήριό του. Ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος βρήκε και ανέδειξε το ασκητήριο του Αγίου Νικήτα και ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο τη βοήθειά του για την αποκατάσταση του ασκητηρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μιλώντας στους πιστούς θυμήθηκε πως ανέβηκε πριν πολλά χρόνια σε αυτό το χώρο μαζί με τον ντόπιο μπάρμπα-Μήτσο Μπακράκο και βρήκε το ασκητήριο του Οσίου και στη συνέχεια το αναστήλωσε. Τόνισε ότι είναι σημαντικό να εορτάζουμε έναν Άγιο, τον Άγιο Νικήτα στον τόπο που ασκήτεψε, ο οποίος, όπως είπε, ήταν από τα Χώστια. Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε ότι θα βοηθήσει στην προσπάθεια για την αποκατάσταση του ασκητηρίου και θα έρθει σε συνεννόηση με το Πολυτεχνείο ώστε να μελετηθεί πώς μπορεί να στερεωθεί και να αποκατασταθεί ο χώρος του ασκητηρίου.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα σε όλους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.