Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

4η Διεθνής Πολιτιστική Συνάντηση «Στις όχθες του Λήλαντος 2018»

Μια δροσερή πρόταση πολιτισμού για τέταρτη χρονιά δίπλα στον Λήλαντα ποταμό. Η διεθνής καλλιτεχνική συνάντηση, που αναδεικνύει τον κυρίαρχο ρόλο του ελληνικού πολιτισμού, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση, από την UNESCO, του Ρεμπέτικου ως μνημείου της άυλης παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, έρχεται για ακόμα μια χρόνιά, από 29 Ιουνίου έως και 7 Ιουλίου 2018, στο Βασιλικό Χαλκίδας.

Οι Ελβετοί Chef de Kef, θα εμφανιστούν μαζί με την ορχήστρα του εργαστηρίου καλλιτεχνικής παιδείας ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια, για τέσσερις βραδιές, καταθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την απερίφραστη αγάπη τους για τον ελληνικό πολιτισμό.

Πάνε 13 χρόνια που ο Πάνος Γεραμάνης ταξίδεψε κοντά στους «Λαϊκούς Βάρδους» και στους «Άσους των γηπέδων». Παρόλο που κάθε χρονιά δεν λείπουν οι αναφορές μας και τα αφιερώματα σε εκείνον, ειδικά εφέτος, το όνομα και το δημοσιογραφικό του κύρος με την ευγενή και διακριτική υποστήριξη της συζύγου του, Ναυσικάς, μας άνοιξαν το δρόμο για να κάνουμε ένα σπουδαίο όνειρο πραγματικότητα: Να έχουμε κοντά μας τον Σταύρο Ξαρχάκο, μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Η προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα από το Δήμο Χαλκιδέων και το ΔΟΑΠΠΕΧ για την αξιοποίηση του αρχείου του Π. Γεραμάνη, καταλήγει για εφέτος σε ακόμη μια σπουδαία εκδήλωση: αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη και κορυφαίο δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Μανώλη Χιώτη, με ντοκουμέντα του αρχείου Γεραμάνη. Προσκεκλημένη της βραδιάς η Σοφία Παπάζογλου με την ορχήστρα της.

Καθημερινά μοναδικές βραδιές με μουσική, θέατρο, χορό, Ροκ σχήματα και μια βραδιά αφιερωμένη σε πολύ γνωστές τοπικές μπάντες με έμφαση στην παράδοση.

Την τελευταία βραδιά, οι μοναδικοί Monophonics από το Σαν Φρανσίσκο της Αμερικής, με τον ιδιαίτερο ήχο της ανατολικής ακτής, σε ένα ξέφρενο πάρτυ με μοναδικές επιτυχίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.