Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Γοήτευσε το κοινό της Χαλκίδας η “Συμφωνία της Λευτεριάς”

Τραγούδια μεγάλων Ελλήνων δημιουργών, όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιάννη Ρίτσου, του Γιάννη Μαρκόπουλου, του Οδυσσέα Ελύτη, του Μάνου Χατζιδάκι κ.α., που παραμένουν ανεξίτηλα στο πέρασμα των χρόνων, περιελάμβανε η μουσική, επετειακή εκδήλωση με τίτλο “Η Συμφωνία της Λευτεριάς”.

Την οργάνωσαν το βράδυ της Τετάρτης 21 Μαρτίου, στο Θέατρο Παπαδημητρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας και γοήτευσε το κοινό, που είχε κατακλύσει την αίθουσα.

Πήραν μέρος τα Μουσικά Σύνολα του ΔΟΑΠΠΕΧ, με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Πέτρο Πρόκο και συμμετείχε και η Χορωδία Χρωμάτων του Δημοτικού Οργανισμού, σε διδασκαλία Δέσποινας Γερογιάννη. Απαγγελίες κειμένων έκανε ο ηθοποιός Βασίλης Βαλέρης.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη, τονίζοντας ότι ο τόπος μας και ειδικότερα ο Δήμος Χαλκιδέων έχει το έμψυχο υλικό, με το ανάλογο ταλέντο, που μπορεί να στηρίξει πολύ μεγάλες διοργανώσεις, από αυτές που έχει ανάγκη ο κόσμος. Από την πλευρά του Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης συνεχάρη όλους τους συντελεστές της υπέροχης μουσικής βραδιάς και παράλληλα έκανε αναφορά στα γεγονότα της Επανάστασης του 1821, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι, όπου οι Έλληνες υπήρξαν ενωμένοι και είχαν ομόνοια, μεγαλούργησαν. Αντίθετα, ο ελληνισμός έζησε δεινά, όταν υπήρχε διχόνοια.

Τέλος, τα εύσημα σε όλους τους πρωταγωνιστές της βραδιάς, απένειμε και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.