Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Η Άμφισσα τίμησε τους ευεργέτες της

Με μια σεμνή τελετή ο Δήμος Δελφών και η Δ.Ε. Άμφισσας τίμησαν σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας με ενιαίο τρόπο τη μνήμη των μεγάλων ευεργετών και δωρητών τους. Μετά το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο, που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης στις 10 το πρωί, ακολούθως ο Δήμος Δελφών ανέλαβε την αναγκαία πρωτοβουλία να επαναφέρει μετά από αρκετά χρόνια την οφειλόμενη τελετή απόδοσης τιμής στη μνήμη των μεγάλων ευεργετών και δωρητών της Άμφισσας, όπως του Νικολάου Γιαγτζή, του Γιαννακού Δελμούζου, του Πέτρου Μαρκίδη κι άλλων τέτοιων σημαντικών προσωπικοτήτων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί στο μνημείο του Νικολάου Γιαγτζή στο Γυμνάσιο Άμφισσας και περιέλαβε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφανιών, χαιρετισμό του Δημάρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου και ομιλίες του Διευθυντή του Γυμνασίου Άμφισσας Γιάννη Κολιαβά και της Διευθύντριας του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας Αλεξάνδρας Ζαφειροπούλου. Παρέστησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελισάβετ Κοτσάνου, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Άμφισσας Άρης Αγγελόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Αμφισσας Νίκος Βενετσάνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Κάππος, άνθρωποι του χώρου της Εκπαίδευσης, της Αυτοδιοίκησης, καθώς και πολίτες της Άμφισσας.

Στόχος είναι τα προσεχή χρόνια η τελετή αυτή να καθιερωθεί εκ νέου και να εμπλουτιστεί, όπως η πόλη οφείλει στους μεγάλους δωρητές και ευεργέτες της, οι οποίοι σφράγισαν ανεξίτηλα την πορεία της μέσα στο χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.