Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Παράσταση Θεάτρου Σκιών στη Θήβα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Οργανισμός  Κοινωνικών Δομών της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας «Η Αρωγή».

Μία εκδήλωση, μία παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης και το χαμένο Άστρο των Χριστουγέννων» που σκοπό είχε να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να τους μεταδώσει με διδακτικό και γλαφυρό τρόπο το πραγματικό μήνυμα των Χριστουγέννων.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος ο οποίος τόνισε την έννοια της Πίστης και της Αγάπης για το μεγάλο θαύμα που εορτάζουμε αυτές τις μέρες το γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού μας.

Ιδιαιτέρως την έννοια της αγάπης με τις φιλανθρωπικές πράξεις που έχουν γίνει όλες αυτές τις ημέρες ώστε όλα τα σπιτικά της επαρχίας μας να έχουν τα απαραίτητα για το Χριστουγεννιάτικο τους τραπέζι. Καθώς και τις προσπάθειες που πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους ώστε να απαλύνουμε τον πόνο από αυτές τις οικογένειες. Είπε χαρακτηριστικά είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να μας ευαισθητοποιεί και να μας κάνει να προσπαθούμε με την σειρά μας να απλώσουμε τα χέρια μας και να αγκαλιάσουμε τον πικραμένο συνάνθρωπο μας, ώστε να σκουπίσουμε τα δάκρυα του και να τον αγκαλιάσουμε με ευλάβεια, ελπίδα και αγάπη.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Παναγιώτη Βασιλείου, εφημέριο του Ιερού Ναού των Αγίων Νικολάου και Ρούφου Θηβών για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων και της φιλοξενία τους. Τον κ. Κωνσταντίνο Ντούντα, τον Καραγκιοζοπαίχτη για τα εύστοχα μηνύματα που μετέφερε στα παιδιά αλλά και για την χορηγία της εκδήλωσης. Τον Εκδοτικό Οίκο του κ. Νικολάου Λεμονάκου για την χορηγία των εκτυπώσεων. Τους εμπνευστές της Εκδήλωσης την κ. Αφροδίτη Νάκου Κοινωνική Λειτουργό της ‘‘Αρωγής’’ καθώς και την κ. Αικατερίνη Σταμέλου εθελόντρια καθώς  και όλους τους εθελοντές της ‘‘Αρωγής’’ που εργάσθηκαν αυτές τις ημέρες ώστε σήμερα να πραγματοποιηθεί η εκδήλωσή αυτή. Τέλος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους ο νεογέννητος Χριστός να τους χαρίζει υγεία, δύναμη και υπομονή κάθε μέρα και σε όλες τις περιστάσεις της βίου τους. Χρόνια πολλά ευλογημένα με τη χάρη του Κυρίου μας. Καλή και ευλογημένη Χρονιά!

Όλοι οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν δώρα, μουσική και γλυκίσματα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το ψάλσιμο των καλάντων της Πρωτοχρονιάς στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο από τα μικρά παιδιά.

Εκ του Οργανισμού Κοινωνικών Δομών ” Η ΑΡΩΓΗ” Παράρτημα Θηβών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.