Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Διήμερο για την προστασία του Αχελώου και της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού

27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
20:00 | Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο
28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ- ΑΓΡΙΝΙΟ
19:00 | Αίθουσα κτηρίου Τραπέζης της Ελλάδος
Όταν ρώτησαν τον Ζακ Υβ Κουστώ πώς θα μπορούσαμε να σώσουμε τις θάλασσές μας από την υποβάθμιση των οικοσυστημάτων τους, αυτός απάντησε: «Σώζοντας τα ποτάμια σας». Εμείς 30 χρόνια μετά συνεχίζουμε με την αντιπεριβαλλοντική πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης να καταστρέφουμε ό,τι έχει απομείνει.

Ο Αχελώος έχει μετατραπεί σε ένα εγκυβωτισμένο ποτάμι και τα συνεχόμενα φράγματα, μεγάλα και μικρά, έχουν σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της θαλάσσιας ζωής στην περιοχή των εκβολών του αλλά και συνολικά των οικοσυστημάτων που αναπτύσσονται γύρω τους.

Η λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού, έμβλημα του φυσικού κάλους και της σπάνιας περιβαλλοντικής αξίας των οικοσυστημάτων, υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα και οι συνέπειες μάς επηρεάζουν όλους, όσον αφορά στην ποιότητα ζωής και τους οικονομικούς πόρους της περιοχής.
Τι θα κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές;

Η σημερινή κυβερνητική πολιτική επιχειρεί να καταφέρει ένα διπλό χτύπημα στο περιβάλλον. Από τη μια, η λειτουργία των φραγμάτων στη Μεσοχώρα και στη Συκιά θα καταστρέψει ό,τι έχει απομείνει από τον Αχελώο μέχρι τις πηγές του, και από την άλλη, η λειτουργία, εντός του Εθνικού Πάρκου της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού, τεσσάρων ρυπογόνων μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση χιλιάδων τόνων βιορευστών ετησίως θα προξενήσει ανεπανόρθωτη υποβάθμιση στο φυσικό περιβάλλον των εκβολών του ποταμού.

"Μόνο όταν θα έχετε κόψει και το τελευταίο δέντρο. Μόνο όταν θα έχετε δηλητηριάσει και το τελευταίο ποτάμι. Μόνο όταν θα έχετε ψαρέψει και το τελευταίο ψάρι. Μόνο τότε θα καταλάβετε ότι τα λεφτά δεν τρώγονται."

Ινδιάνικη Προφητεία

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

20:00 Προβολή ντοκιμαντέρ "Οι μέρες της Αλκυόνας"
20:30 Συζήτηση για τον Αχελώο και τη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου - Αιτωλικού. 
21:30 Μουσική και γεύσεις της Λιμνοθάλασσας

28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΑΓΡΙΝΙΟ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΤΗΡΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

19:00 Συζήτηση: Από τις πηγές, στις εκβολές του Αχελώου
Διοργάνωση:
Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα
Μεσοχωρα Αχελωος SOS - Mesochora Acheloos SOS

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης στο Αγρίνιο συμμετέχει και η Λαϊκή συνέλευση - Δημοτική Παράταξη του Αγρινίου «Ανυπότακτο Αγρίνιο»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.