Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Αρχαιολογική Επίσκεψη στη Θήβα

Η Θήβα συνδέεται με σημαντικούς μυθολογικούς κύκλους και ήταν ένα από τα σημαντικότερα μυκηναϊκά κέντρα της Στερεάς Ελλάδας, με αδιάλειπτη ιστορία ως και τους νεότερους χρόνους. 

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ελάτε μαζί μας για να εξερευνήσουμε μαζί αυτήν την ιστορική πόλη, πατρίδα του Ηρακλή και του Διόνυσου, σύμφωνα με κάποιους μύθους, του Ζήθου και του Αμφίωνα που έκτισαν τα τείχη της παίζοντας λύρα, αλλά και του Οιδίποδα και της κόρης του, Αντιγόνης.

Θα ξεκινήσουμε από την «Κρήνη της Δίρκης» όπου ο Κάδμος, μυθικός ιδρυτής της πόλης κι αδελφός της πριγκίπισσας της Φοινίκης Ευρώπης, σκότωσε το δράκο με τη βοήθεια της θεάς Αθηνάς.

Θα προχωρήσουμε στο ιερό του Ισμηνίου Απόλλωνος, στον ομώνυμο λόφο νοτιοανατολικά της αρχαίας πόλης. Ο λόφος αυτός χρησιμοποιήθηκε ως νεκροταφείο από τον 15ο αι. π.Χ. Αργότερα ιδρύθηκε εκεί το φημισμένο ιερό, η ανασκαφή του οποίου έχει αποκαλύψει τρεις διαδοχικούς ναούς.

Θα δούμε τις Ηλέκτρες Πύλες οι οποίες πήραν την ονομασία τους από την Ηλέκτρα, την κόρη του Άτλαντα και ήταν οι κυριότερες από τις 7 πύλες τις αρχαίας Θήβας, καθώς από αυτές περνούσε ο δρόμος που ερχόταν από την Αθήνα.

Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στο νέο και πολύ ιδιαίτερο μουσείο της Θήβας, με πλούσια φυσικά και ψηφιακά εκθέματα, διατεταγμένα σε ενότητες που καλύπτουν χρονολογικά και θεματικά τον πολιτισμό της περιοχής από τα παλαιολιθικά έως τα μεταβυζαντινά χρόνια. Πλάι στο μουσείο στέκει ο μεσαιωνικός πύργος της ισχυρής οικογένειας Σεντ Ομέρ, που θα μας αποκαλύψει την ιστορία του. 

Από εκεί θα προχωρήσουμε στην γνωστή «Πυραμίδα του Αμφίωνα».Το μνημείο αυτό ανάγεται στην προμυκηναϊκή- πρωτοελλαδική περίοδο, ενώ ο κιβωτιόσχημος τάφος στην κορυφή του λόφου ανάγεται στην Μεσοελλαδική εποχή. 

Τέλος θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος δύο ωρών για βόλτα και καφέ ή φαγητό στην πόλη της Θήβας.

Τιμή: 22 euro
Δηλώσεις συμμετοχής: 6932045575

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.