Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Με river-trekking δραπετεύουμε στο φαράγγι του Ασωπού!

Φαράγγι Ασωπού: Ένα μοναδικό φαράγγι, ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στην καρδιά της Φθοιωτικής Γης. Ένα στενό πέρασμα, που σχηματίζουν οι πανύψηλες κάθετες βουνοπλαγιές της Οίτης και του Καλλίδρομου καθώς τα νερά της Ανατολικής Οίτης κατευθύνονται για να χυθούν στο Σπερχειό ποταμό και μέσω αυτού στο Μαλιακό Κόλπο, δημιουργώντας έναν υγρότοπο τεράστιας οικολογικής σημασίας.

Είναι γνωστό από την αρχαιότητα. Στην έξοδό του, στη νοτιοανατολική πλευρά της κοιλάδας του Σπερχειού, βρισκόταν η αρχαία Ηράκλεια (Τραχίνα), που ήταν μία από τις πέντε πόλεις στο Βασίλειο του Αχιλλέα. Στο κέντρο του Φαραγγιού, προς την πλευρά της Οίτης, δεσπόζει ο «Κούβελος», στην κορυφή του οποίου υπήρχε αρχαίος οικισμός. 

Αποτελεί ένα από τα πιο προσβάσιμα, αλλά παρ’ όλα αυτά, πανέμορφα φαράγγια της Ελλάδας. Πρόκειται για μια υπέροχη διαδρομή που συνδυάζει περπάτημα, αλλά και κολύμπι, με πολλά πλατάνια και ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. 

Στα σημεία που υπάρχουν ανοίγματα, ξεφυτρώνουν πανέμορφα αγριολουλούδα μαζί με πινελιές από τα κίτρινα ανθάκια του βαλσαμόχορτου που στολίζουν τις όχθες του. Τα αρώματα από τη ρίγανη και τη μέντα, σε συνεπαίρνουν σε κάθε πατημασιά σου!! Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.