Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Κρασιά Διστόμου: Παρουσίαση υπό τους ήχους των νερών και το θρόισμα των πλατανιών της Κρύας Λιβαδειάς

Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, με τα πλατάνια και τα νερά της πηγής της Κρύας να δίνουν την δική τους ηχητική σύνθεση, στην ''σκιά'' του Καταλανικού Κάστρου της Λιβαδειάς που παραπέμπει σε μια άλλη εποχή, παρουσιάζονται την Κυριακή κρασιά για δοκιμή από τους επισκέπτες των εκδηλώσεων των Τροφώνιων και τους άλλους περιπατητές των πλακόστρωτων πεζόδρομων της ιστορικής περιοχής της πρωτεύουσας της Βοιωτίας.

Είναι μια εξωστρεφής πρωτοβουλία του Πολιτισμικού Συλλόγου Διστόμου, ο οποίος ως Σύλλογος μελέτης και προβολής των προβλημάτων της περιοχής της Μαρτυρικής κωμόπολης έχει ανοίξει ένα δρόμο προώθησης των προϊόντων του παραγωγικού δυναμικού του τόπου- εξ ου και η προβολή και άλλων προϊόντων σε κάθε ευκαιρία.

Οι κάτοικοι της Λιβαδειάς που θα επισκεφθούν το ''περίπτερο'' του Συλλόγου του Διστόμου, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, φυσικά δωρεάν, τα ονομαστά κρασιά της περιοχής και μάλιστα από πολλές ποικιλίες - λευκά, ροζέ και κόκκινα.

Το σκεπτικό της δυναμικής διοίκησης του Συλλόγου που μας εκπλήσσει με τις πρωτοβουλίες της, εδράζεται στο ότι το Δίστομο έχει μια πολύ μεγάλη παράδοση στην παράγωγη κρασιού και συναφών προϊόντων από αρχαιοτάτων χρόνων λόγω ιδανικού κλίματος, ενώ και τώρα λειτουργούν εκεί σοβαροί παραγωγοί/ αμπελουργοί αλλά και μεταποιητικές μονάδες με δυνατότητα να επεκταθούν εμπορικά πιο πέρα από τα ''όριά'' της περιοχής, αν βοηθηθούν. Ήδη από ετών έχουν ανοίξει εμπορικούς δρόμους πέραν της Στερεάς και μερικοί ετοιμάζονται για το εξωτερικό. Καθώς δεν υπάρχει συντεχνιακός φορέας στον κλάδο αυτό, ο Σύλλογος προσπαθεί να ενισχύσει συντονιστικά την προβολή των προϊόντων αυτών- με επόμενο βήμα να πιέσει τους κρατικούς φορείς να συμβάλουν με δράσεις που θα αυξήσουν την βιοκαλλιέργεια, την τυποποίηση και την εμπορική προώθηση.

Με την ...πρόποση λοιπόν να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί επ' ωφελεία αρχικά της τοπικής οικονομίας, να σημειώσουμε ότι η παρουσίαση γίνεται στο δημοτικό χώρο μπροστά στο θολωτό της Κρύας (στο ύψος της καφετέριας Ξενία) από τις 18.00 μέχρι και μετά την συναυλία του Παντελή Θαλασσινού στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας - για όσο ...χρειαστεί! Θα υπάρχει για συνοδεία αυθεντική φέτα Παρνασσού και ελιές που τις χαϊδεύει η αύρα του Κορινθιακού..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.