Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Παρέμβαση Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας για την προσβολή βαμβακοκαλλιεργειών από πράσινο σκουλήκι

Η Π. Ε. Βοιωτίας λαμβάνοντας υπόψη το έντονο πρόβλημα που προέκυψε κατά την φετινή καλλιεργητική περίοδο στην καλλιέργεια βάμβακος, λόγω γενικευμένης προσβολής από πράσινο σκουλήκι, απέστειλε σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας της συνδεδεμένης ενίσχυσης για την βαμβακοκαλλιέργεια, λόγω της αναμενόμενης μειωμένης παραγωγής η οποία δεν θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις το όριο των 231 κιλών ανά στρέμμα, το οποίο απαιτείται για την λήψη της.

Εισηγείται να γίνουν από πλευράς τους οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μειωθεί ή ελάχιστη απόδοση των 231 κιλών ανά στρέμμα που ισχύει για την λήψη της συνδεδεμένης οικονομικής ενίσχυσης, προκειμένου να προστατευθεί το εισόδημα των αγροτών και η καλλιέργεια βάμβακος. 

Η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά, τόνισε: «στην περίοδο που διανύουμε και με το κόστος ζωής να είναι υψηλό, θεωρούμε απαραίτητο να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από το Υπουργείο ώστε να μη χαθεί η συνδεδεμένη. Οι αγρότες πρέπει να έχουν και αύριο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.