Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για τα Τροφώνεια 2017

Φίλες και Φίλοι,
Τα φετινά «Τροφώνια» προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που αποτελεί σύνθεση της επαγγελματικής καλλιτεχνικής δημιουργίας με την τοπική δημιουργικότητα σε διαφορετικά είδη πολιτιστικών εκφράσεων.

Είμαστε ικανοποιημένοι από το εύρος και την ποιότητα της τοπικής παραγωγής στο θέατρο, τη φωτογραφία, τους παραδοσιακούς χορούς, τη χορωδιακή μουσική, τη ζωγραφική, τις παραγωγές των σχολείων κ.α. Παράλληλα με τα «Τροφώνια» διοργανώνονται πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στους οικισμούς: Κυριάκι, Δαύλεια, Αγία Τριάδα, Χαιρώνεια και αλλού.

Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι κοινό αγαθό γι αυτό καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε οι περισσότερες από τις εκδηλώσεις να έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ σε όσες υπάρχει εισιτήριο, η τιμή του να είναι μειωμένη. Προβλέφθηκε επίσης ειδική μέριμνα με μειωμένες τιμές για ανθρώπους με αναπηρία.

Επειδή η αλληλεγγύη είναι πολιτιστική αξία θέλουμε να επισημάνουμε την ιδιαίτερη συμβολική σημασία που αποκτά το γεγονός ότι τα έσοδα από την εναρκτήρια εκδήλωση, με την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα, θα διατεθούν για την ενίσχυση των Οικοτροφείων και των Ειδικών Σχολείων του Δήμου μας.

Ευχαριστούμε την Επιτροπή Πολιτισμού και όσους συνεισέφεραν για την κατάρτιση του προγράμματος του κυριότερου πολιτιστικού θεσμού του Δήμου μας. Τα «Τροφώνια» είναι έτοιμα να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα, που είναι η αλλαγή επιπέδου, η μετατροπή τους σε πολιτιστικό γεγονός που θα εγγραφεί στον χάρτη των ελλαδικών φεστιβάλ. 

Γι αυτό οφείλουμε τώρα, με την πείρα που έχουμε συσσωρεύσει, να ανοίξουμε μια οργανωμένη συζήτηση. Σε αυτή την προοπτική θα βοηθήσει η ένταξη των «Τροφωνίων» στο πανελλήνιο Δίκτυο Φεστιβάλ. Με αυτές τις σκέψεις σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη φετινή γιορτή του πολιτισμού του Δήμου μας.

Γιώτα Πούλου
Δήμαρχος Λεβαδέων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.