Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Διάκριση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Φθιώτιδος στον Ζ' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης

Με την ευχή του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικολάου, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Φθιώτιδος "Γερμανός ο Μελωδός" έλαβε μέρος στον Ζ' Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, που διοργάνωσε ο σύνδεσμος ιεροψαλτών Βόλου, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Ο διαγωνισμός έγινε το Σάββατο 1 Ιουλίου το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας στα Μελισσιάτικα Βόλου και είχε  σαν στόχο την προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την ενίσχυση του φρονήματος των νέων Ιεροψαλτών και σπουδαστών της ψαλτικής τέχνης, την προσφορά κινήτρων για περαιτέρω μελέτη και βελτίωσή τους και τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών αγάπης και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Η χολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Φθιώτιδος εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές: 1. Μελισσουργού Μαγδαληνή από το τμήμα Καμ. Βούρλων (β' επίπεδο), η οποία κέρδισε το α' βραβείο, 2. Ντόντου Ελένη (γ' επιπεδο), η οποία κέρδισε το β' βραβείο και 3. Κωστορίζο Ιωάννη (δ' επίπεδο), ο οποίος κέρδισε το β' βραβείο.

Η επιτροπή αποτελούμενη από σπουδαίους πρωτοψάλτες και δασκάλους της ψαλτικής τέχνης, μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Κετσετζής Φώτιος και Παϊκόπουλος Δημοσθένης, επαίνεσαν τους μαθητές για την παρουσία τους, το Διευθυντή της Σχολής κ. Ανδρέα Ιωακείμ καθώς και τους καθηγητές για την επιμελημένη και άρτια απόδοση των μαθητών.

Ο σημαντικός αυτός και πολύ όμορφα διοργανωμένος διαγωνισμός έκλεισε με την απονομή των βραβείων από τον οικείο Μητροπολίτη και με τις ευχές όλων να ανταμώσουμε του χρόνου προς δόξαν Θεού και διάδοση της ιερής τέχνης του Αγίου Δαμασκηνού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.