Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Συνάντηση Νέων Δημιουργών για τις Δελφικές Εορτές και το Αρχαίο Δράμα

Ενενήντα χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος τον Μάιο από τις Α΄ Δελφικές Εορτές και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών τιμά την επέτειο με την οργάνωση Συνάντησης Νέων Δημιουργών με γενικό θέμα ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ.

Στη Συνάντηση συμμετέχουν και 70 περίπου νέοι δημιουργοί, φοιτητές Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών από τα πανεπιστήμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και της Πελοποννήσου καθώς και φοιτητές του Θ' Εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών. 

Η επίσημη έναρξη θα γίνει την Παρασκευή 30 Ιουνίου στις 19.30. 

Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της έκθεσης "Στο τέλος θα τα καταφέρει… Από τον Ήρωα στον Αντιήρωα" με βίντεο αρτ φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και επιβλέποντα καθηγητή τον εικαστικό Νίκο Ναυρίδη.

Το ίδιο βράδυ στον υπαίθριο χώρο έξω από την κεντρική είσοδο του Ξενώνα θα γίνει βιντεοπροβολή έργου του ζωγράφου και εικαστικού καλλιτέχνη Φίλιππου Τσιτσόπουλου που έχει συνεργαστεί με σημαντικά μουσεία και γκαλερί στην Ελλάδα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Ιταλία κ.α.
Θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες θεατρικά εργαστήρια, διαλέξεις, φοιτητικές παρουσιάσεις καθώς και περφόρμανς από νέους καλλιτέχνες.

Την Κυριακή 2 Ιουλίου, 16.00-20.00, στο Συνεδριακό Κέντρο των Δελφών θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της ημερίδας "Από τη Δελφική Ιδέα του Άγγελου στη σκηνική πράξη της Εύας Σικελιανού".
Όλες οι εκδηλώσεις, πλην των θεατρικών εργαστηρίων, είναι ανοιχτές στο κοινό.

Την γενική εποπτεία της Συνάντησης έχει ο Δημήτρης Τσατσούλης, Καθηγητής Σημειωτικής του Θεάτρου και Θεωρίας της Επιτέλεσης, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πατρών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.