Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Στα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων η έκδοση του Συλλόγου «Τ’ Αλωνάκι»

Ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα 26 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Ο. Μακρής», οι τριήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ’ Αλωνάκι», που οργανώνονται με τη στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χαλκιδέων.

Πρόκειται για ένα τριήμερο, όπου πλημμυρίζουν το τραγούδι, η μουσική και ο χορός και αναβιώνουν ήθη και έθιμα.

Την αξιοθαύμαστη πορεία του Συλλόγου «Τ’ Αλωνάκι» στα 30 και πλέον χρόνια της ζωής του, εξήρε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων.

Ο Δήμαρχος είπε ότι το «Τ΄Αλωνάκι» προβάλλει τον τόπο μέσα και έξω από τον Ελλαδικό χώρο, αναδεικνύοντας τα λαογραφικά στοιχεία και προβάλλοντας τον λαϊκό μας πολιτισμό.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έδωσε δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τόνισε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων προτίθεται να διαθέσει σε κάθε σχολική μονάδα του Δήμου, το έργο που εξέδωσε ο Σύλλογος με τίτλο «Σκοποί στο Γριπονήσι». Πρόκειται για μια πολυσέλιδη, δίγλωσση, έγχρωμη έκδοση 308 σελίδων, συνοδευόμενη από δύο οπτικούς δίσκους, αποτέλεσμα πολύχρονης επιτόπιας έρευνας του Διευθυντή του Συλλόγου Δημήτρη Λιανοστάθη σε χωριά της Βόρειας και Νότιας Εύβοιας.

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας των εκδηλώσεων, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη, τονίζοντας ότι το «Αλωνάκι» έχει κάνει τη δική του πολιτιστική επανάσταση και έχει ανοίξει διάπλατα τα φτερά του, προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.