Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Χαιρετισμός Δημάρχου Λεβαδέων στην ημερίδα για τον εθελοντισμό στην πολιτική προστασία

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” ημερίδα σχετικά με τον εθελοντισμό στην πολιτική προστασία, όπου παρευρέθη η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου απευθύνοντας χαιρετισμό. Την ημερίδα χαιρέτησαν επίσης οι βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Νίκος Θηβαίος και Ανδρέας Κουτσούμπας.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννης Καπάκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, πύραρχος κ. Γεώργιος Σηφάκης, ο Δ/ντης της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας κ. Νικόλαος Γεωργακόπουλος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Βοιωτίας κ. Μάριος Κακοκοσαίος και ο Γενικός Αρχηγός του Α.Κ.Ο.Λ. κ. Χρήστος Πολατσίδης.

Η κ. Πούλου στον χαιρετισμό της ανέφερε ότι η κλιματική αλλαγή έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα με καταστροφικές συνέπειες, που για την αντιμετώπισή τους απαιτείται λεπτομερής σχεδιασμός και συντονισμός δράσεων σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας διοίκησης, αλλά και η συνδρομή εθελοντών-πολιτών.  

Αναφερόμενη στον εθελοντισμό στον τομέα της πολιτικής προστασίας υπογράμμισε την σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα ύπαρξης εθελοντικών ομάδων που να είναι εκπαιδευμένες για την αντιμετώπιση καταστάσεων καταστροφής και στο σημείο αυτό τόνισε την πολύ σημαντική βοήθεια της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης Βοιωτίας προς τον Δήμο Λεβαδέων, καθώς τα μέλη της με αυταπάρνηση σπεύδουν να προσφέρουν την βοήθεια τους όπου και όταν τους ζητηθεί, ενώ σε καθημερινή βάση βρίσκονται σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων γεγονότων. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ενέργειες που υλοποιεί ο Δήμος Λεβαδέων στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας σε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Νομού.  Αναφέρθηκε στις δράσεις του Δήμου έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου (συντήρηση οχημάτων, μίσθωση μηχανημάτων, αποψιλώσεις, καθαρισμοί αγροτικών – δασικών δρόμων κλπ) για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καταστροφικών καταστάσεων που προκαλούνται από φυσικά φαινόμενα με γνώμονα πάντα  την προστασία της ζωής και της περιουσίας των δημοτών. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.