Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Με επιτυχία οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του συλλόγου Μαριολάτας Φωκίδας

Συνεχίζοντας τη προσπάθεια μας γιορτάσαμε και φέτος το τελευταίο Σάββατο της Αποκριάς [25/02/2017] στο Σύλλογο μας και θέλοντας να κρατήσουμε ζωντανή την ελληνική παράδοση αποχαιρετήσαμε τις Απόκριες με χορούς, δρώμενα, κέφι και λιχουδιές.

Με τη καθοδήγηση της κ. Ζέφης Μιχαηλίδη, στην οποία αξίζουν Θερμά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ και πολλά ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, τα μεν παιδιά του χορευτικού μας χόρεψαν το παραδοσιακό ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ, που ίσως συμβολίζει το κύκλο της ζωής από τη χαρά στη λύπη, από το χειμώνα στην άνοιξη, από τη ζωή στο θάνατο και το αντίθετο.

Επίσης, χόρεψαν "ΤΡΙΚΙ -ΤΡΑΚΑ" ή ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΤΗΡΙΩΝ" από τη Σάμο με επιρροές από τη Μικρά Ασία, "Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΑΘΙΟΣ" και "ΑΜΠΑΣ"από τη Σάμο, "ΚΟΤΣΑΚΙΑ" και "ΒΛΑΧΑ ΚΟΜΝΙΑΚΗ" από τη Νάξο και στης "ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ", ενώ χόρεψαν παραστατικά και το "ΓΑΝΩΤΖΗ", τα δε μεγαλύτερα ...παιδιά, γυναίκες -μέλη και φίλες του Συλλόγου μας παρουσιάσαμε την Μέλπω και τον Κώτσο, τους βλάμηδες και τη παρέα τους, με τη συμμετοχή μάλιστα και γιατρού τον "ΛΥΠΟΘΥΜΙΑΡΙΚΟ ΧΟΡΟ" ή ¨ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΥΦΗΣ" με καταγωγή από την Ηπειρο και πλέον έχει επικρατήσει να χορεύεται τις Απόκριες με διάφορες εκδοχές.

Τέλος χορέψαμε το "Εγέρασα μωρέ παιδιά" με τη συμμετοχή γέροντα και της ωραίας γκαρσόνας... Ακολούθησε χορός, κέφι και ποτό μετά γευσιγνωσίαςαπό τα ωραία εδέσματα που είχε φτιάξει η καθεμιά μας με αγάπη.

Ευχαριστούμε όσους μας ήταν κοντά μας και σε αυτή τη προσπάθεια και αυτούς που δεν μπόρεσαν, αλλά θα ήθελαν να είναι κοντά μας!!!

Να είμαστε Πάντα Καλά να ανταμώνουμε, να ξεχνάμε έστω και για λίγο τις έγνοιες μας γιατί η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑIA!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.