Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Στέλιος Φενέκος: Οι νεοσύλλεκτοι που δηλώνουν υποστηρικτές του UCK ΔΕΝ έχουν θέση στο στράτευμα

Η περίπτωση των νεοσύλλεκτων που φωτογραφήθηκαν κάνοντας με τα χέρια τους τον αετό που έχει ως σύμβολο η Σημαία της Αλβανίας και ο UCK, δεν είναι μία απλή περίπτωση που μπορεί να αντιμετωπισθεί με άτυπες πειθαρχικές ποινές.

Μάλιστα θα έλεγα ότι η εφαρμογή άτυπης πειθαρχικής ποινής ή άλλης εκδικητικής άτυπης τιμωρίας διατηρώντας τους στο στράτευμα, τινάζει στον αέρα την έννοια της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πειθαρχίας στο στράτευμα.

Η ουσία της υπόθεσης είναι ότι αυτοί οι νεαροί αισθάνονται Αλβανοί όχι μόνο ως εθνότητα, αλλά διαδηλώνουν ενεργά την υποστήριξή τους στον UCK και σε μία άλλη σημαία, όντες στρατιώτες τους Ελληνικού Στρατού και ορκίζονται (δεσμεύονται) για υπακοή στο Ελληνικό Σύνταγμα και για να προστατεύουν με την ζωή τους την Ελληνική Σημαία και να μην την παραδίδουν.

Η θητεία είναι προνόμιο για όσους έχουν την Ελληνική ιθαγένεια και αισθάνονται Έλληνες.

Συνεπώς η παραμονή τους στις Ε.Δ. δεν μπορεί να γίνει δεκτή ηθικά αλλά και θεσμικά.

Με δεδομένο ότι προβλέπεται δυνατότητα ανάκλησης της ιθαγένειας, όπως έχει γίνει και στην περίπτωση εκατοντάδων ομογενών για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, θα πρέπει να εξετασθεί σοβαρά η δυνατότητα αυτή.

Μάλιστα σύμφωνα με τον νόμο, όταν γίνεται ανάκληση ιθαγένειας στην μητέρα ή στον πατέρα, γίνεται και αυτόματη ανάκληση ιθαγένειας και στα παιδιά τους. (Και οι προβλέψεις αυτές ισχύουν και σε πολλές άλλες δημοκρατικές μικρές και μεγάλες χώρες!!!).

Η απειλή για την χώρα μας δεν προέρχεται από αυτούς τους ίδιους, αλλά από την ανοχή και την άτυπη και μη νόμιμη διαχείριση του ζητήματος που μας προσβάλλει ως χώρα και υπονομεύει το ηθικό των Ε.Δ. 

Κάποιες στιγμές οι νομικές συνέπειες κολάσιμων πράξεων πρέπει να λειτουργούν παραδειγματικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.