Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Στέλιος Φενέκος: Η Δικαιοσύνη όχι μόνο πρέπει να φαίνεται τίμια, αλλά πρέπει να είναι και τίμια

Όλοι ανέμεναν στον Άρειο Πάγο την ανακοίνωση της απόφαση για την έκδοση ή μη των 8 Τούρκων φυγάδων. Κατά παράδοξο τρόπο οι συνθέσεις των δικαστηρίων που δίκασαν ήταν 3 διαφορετικές, αφού οι φυγάδες είχαν χωρισθεί χωρίς κάποιον προφανή λόγο σε τρεις ομάδες 2-2-4.

Η πρόεδρος του πρώτου δικαστηρίου των 4, ανακοίνωσε ότι η απόφαση αναβάλλεται για την 26 Ιανουαρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 15.00, γιατί κάποια δικαστής εκ της συνθέσεως είχε παρουσιάσει κώλυμα.

Ο πρόεδρος της δεύτερης και της τρίτης σύνθεσης ανακοίνωσε κι αυτός ότι η απόφαση αναβάλλεται για την ίδια μέρα και ώρα, γιατί συνεχίζονται οι διασκέψεις.

Οι μεθοδεύσεις αυτές μοιάζουν αδικαιολόγητες, αφενός γιατί έπρεπε να δικαστούν όλοι μαζί αφού οι λόγοι ήταν οι ίδιοι για όλους και αφετέρου γιατί ακόμη και αν κάποιος δικαστής παρουσιάζει κώλυμα υπάρχουν οι θεσμικές προβλέψεις για να μπορεί το Δικαστήριο να λάβει απόφαση. Πόσο μάλλον όταν χρησιμοποιούνται ως προσχηματικός λόγος οι ….συνεχιζόμενες διασκέψεις, μετά από ….13 ολόκληρες μέρες που είχαν στην διάθεσή τους για μία τόσο σοβαρή υπόθεση διεθνούς ενδιαφέροντος!!!

Όταν πάει κάποιος μάρτυρας ή κατηγορούμενος στο δικαστήριο ορκίζεται ότι θα πει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Και αν πει ψέματα παραπέμπεται από τους δικαστές ως κατηγορούμενος για ψευδομαρτυρία, σοβαρό αδίκημα.

Τι εμπιστοσύνη όμως μπορεί να έχει ο οιοσδήποτε στο δικαστήριο για μία δίκαιη δίκη, εάν καθίσταται προφανές ότι οι δικαστές ψεύδονται ή αποκρύπτουν την αλήθεια με προσχήματα;

Ας ελπίσουμε ότι πραγματικά υπήρχε κώλυμα και δεν ήταν απλά δικαιολογία, γιατί δεν ήταν σε θέση να πάρουν αποφάσεις λόγω των πολιτικών δημόσιων δηλώσεων και πιέσεων, που καθίσταται προφανές ότι υφίστανται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.