Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Προβληματίζει το δήμο Αγρινίου η σύμβαση με το αστικό ΚΤΕΛ

Προβληματισμός υπάρχει στις παρατάξεις του δήμου Αγρινίου για τον τρόπο με το οποίο υλοποιείται η σύμβαση του δήμου με το αστικό ΚΤΕΛ για τις δύο γραμμές της δημοτικής συγκοινωνίας.

Το θέμα έφερε με μορφή ερώτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παύλος Μοσχολιός παρατηρώντας ότι το ΚΤΕΛ για τα δρομολόγια της δημοτικής συγκοινωνίας δεν χρησιμοποιούνται mini-bus αλλά μεγαλύτερα λεωφορεία, με αποτέλεσμα πολλές φορές να δημιουργούνται κυκλοφοριακά προβλήματα στους στενούς δρόμους του κέντρου του Αγρινίου. «Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε κάτι που δεν υλοποιείται» είπε ο Π. Μοσχολιός και πρόσθεσε πως αν δεν είναι παράνομη αυτή η πρακτική του ΚΤΕΛ είναι σίγουρα παράτυπη. Ανάλογο προβληματισμό εξέφρασε και ο Στέλιος Μερμίγκης από το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» καταγγέλλοντας ότι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ δεν χρησιμοποιούν τη στάση που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του δήμου Αγρίνιου στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά επιβιβάζουν και αποβιβάζουν επιβάτες στους παραδρόμους της Εθνικής Οδού, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των επιβατών.

Ο δήμαρχος Γ. Παπαναστασίου παρατήρησε πως πράγματι υπάρχουν ζητήματα με τις γραμμές που χρηματοδοτούνται από τον δήμο, όπως επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν αιτήματα για νέες στάσεις, π.χ. να γίνονται μερικές στάσεις την εβδομάδα στο νεκροταφείο, ωστόσο τόνισε ότι είναι αδύνατον να υπάρξει καθημερινός έλεγχος από την πλευρά του δήμου σχετικά με την υλοποίηση της σύμβασης από πλευράς ΚΤΕΛ. Πρόσθεσε τέλος πως όταν η νέα σύμβαση, που έχει ήδη καθυστερήσει, έρθει θα υπάρξουν όλες οι σχετικές προβλέψεις και όλα τα θέματα θα συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο.

agrinioculture.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.