Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Στέλιος Φενέκος: Η Κύπρος δεν είναι πεδίο αφελών και ιδεοληπτικών πειραματισμών

Η ανεπάρκεια του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά είναι τεράστια και αποδεικνύεται καθημερινά και συχνά, με κίνδυνο να παραχθούν από τις αφελείς και ιδεοληπτικές ενέργειες του μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Ο τρόπος που διαμορφώνει την Εξωτερική πολιτική της χώρας γίνεται καθημερινά και πιο επικίνδυνος για τα εθνικά ζητήματα, αφού επεμβαίνει αυθαιρετώντας ακόμη και σ’ αυτά τα διαχρονικά συμφέροντα που τα διεκδικήσαμε με θυσίες χιλιάδων ανθρώπων, αλλοιώνοντάς τα είτε ακυρώνοντας τα κατά πως τα χει στο ταραγμένο του ιδεοληπτικό μυαλό, κατάσταση που επιτείνεται από τον αυταρχικό και οξύθυμο χαρακτήρα του.

Κ. Κοτζιά είστε δημόσιος λειτουργός με περιορισμένη διάρκεια και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ακυρώνετε αποφάσεις του ΟΗΕ και συμφωνίες που έγιναν με θυσιες, να προωθείτε σχέδια δικής σας και μόνο σύλληψης ενάντια στα ζωτικά και διαχρονικά εθνικά συμφέροντα και να προσωποποιείτε αυτάρεσκα την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Ο πρωθυπουργός αδιάβαστος και ανιστόρητος, ακολουθεί την καταστροφική σας πολιτική στο Κυπριακό, όπου καταλήγουμε μόνοι μας να αρνούμαστε ότι αποτελούμε μία από τις τρεις εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο. 

Στην ουσία υποχωρούμε και νομιμοποιούμε την εισβολή στην Κύπρο ακυρώνοντας την απόφαση του ΣΑ/ΟΗΕ για το διαρκές έγκλημα της εισβολής και της κατοχής του βορείου τμήματος.

Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παρά τα όσα έχουμε να τους καταμαρτηρήσουμε για την εσωτερική πολιτική και την οικονομία, εν τούτοις πέτυχαν να μπει και να σταθεροποιηθεί η θέση της Κύπρου στην ΕΕ και να ενισχυθούν οι εγγυήσεις ασφαλείας που μπορούν να παρασχεθούν.

Η εθελούσια απόσυρσή μας από τον ρόλο της εγγυήτριας δύναμης και μόνο που εκφράζεται, αλλά και το άνοιγμα της ατζέντας εκ μέρους μας για αλλαγές στις ρυθμίσεις αυτής της μορφής, είτε γίνει είτε δεν γίνει αποδεκτό από τις άλλες δύο δυνάμεις, αποτελεί κόλαφο και διαπραγματευτική ηλιθιότητα, που επιβάλλεται αυθαίρετα από έναν παρωπιδικό, αυτάρεσκο και ανεπαρκή υπουργό εξωτερικών και υποστηρίζεται από μία κυβέρνηση που καμώνεται ότι ενδιαφέρεται για τα εθνικά συμφέροντα αλλά το μόνο που την νοιάζει είναι να γαντζωθεί στην εξουσία και να επιβάλλει τις καταστροφικές της ιδεοληψίες.

Η δε αντιπολίτευση έχει αφοσιωθεί κυρίως σε επικοινωνιακά φτιασίδια για να φτιάξει την εικόνα του κ. Μητσοτάκη. Στα κρίσιμα ζητήματα της χώρας που περιμένουμε δυναμισμό και μαχητικότητα, αναλίσκεται σε μισόλογα, σε χλιαρές ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες, και έχει αφήσει την κυβέρνηση να καταστρέφει ανεμπόδιστη την χώρα.

Για του υπόλοιπους δεν μιλάμε, απλά είναι ανύπαρκτοι και κοιτάνε να μην διαλυθούν και πως θα παραμείνουν στις καρέκλες τους.

ΣΗΜ: 
Ο ΓΓ/ΟΗΕ, ήδη τοποθετήθηκε πολλά βήματα πιο κοντά στις Τουρκικές διεκδικήσεις με όσα είπε στην δημόσια δήλωσή του:

1. Δεν αναφέρθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία ως διεθνώς αναγνωρισμένο, κυρίαρχο και ισότιμο ευρωπαϊκό Κράτος. Στην ουσία υιοθέτησε την θέση των Τούρκων, οι οποίοι θεωρούν το Κυπριακό Κράτος ως νεκρό (defunct).

2. Στις προσφωνήσεις του υποβάθμισε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και αναβάθμισε τον ηγέτη του ψευδο-κράτους στην παράνομα κατεχόμενη κυπριακή επικράτεια (απόφαση ΣΑ/ΟΗΕ), αναγνωρίζοντας δύο εν δυνάμει ισότιμους ηγέτες. Αυτό είναι σαφές δείγμα για το πως θα κινηθεί στην διαπραγμάτευση.

3. Είναι φανερό ότι δεν αναλαμβάνει να παράσχει μόνο τις "καλές υπηρεσίες του" όπως είναι και ο ρόλος του ΓΓ/ΟΗΕ, αλλά:

- Προσπαθεί να εξισώσει τα πάντα, για να διαμορφώσει τις αρχικές συνθήκες που τον ευνοούν.
- Προσπαθεί να επιβάλλει χρονοδιάγραμμα για ολική διευθέτηση εντός του 2016.
- Επιδιώκει να έχει λόγο στην διαδικασία αλλά και σε όλα τα ζητήματα.
- Δηλαδή μιλάμε πλέον για μία οιωνεί "επιδιατησία".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.