Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Το τραπεζικό σύστημα και η ώρα ευθύνης των κυβερνήσεων (βλέπε αντίδραση Ρέντσι)

Πριν από δύο σχεδόν χρόνια η “κοινωνία αξιών” με επίσημη ανακοίνωσή της, είχε επισημάνει τις ολιγωρίες των κυβερνήσεων των Ευρωπαϊκών χωρών για να αναλάβουν τις πολιτικές ευθύνες τους έναντι των λαών τους και να ελέγξουν την παθογένεια του χρηματοπιστωτικού τομέα και της “φούσκας” που δημιούργησε, την οποία υποκρύπτουν, μετακυλώντας τα χρέη και τις ευθύνες στους πολίτες.

Συγκεκριμένα είχαμε ανακοινώσει τα κάτωθι, που σήμερα η οργισμένη αντίδραση του κ. Ρέντσι κατά του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού Συστήματος αλλά και η έρευνα των αρχών της Σλοβενίας που αναστάτωσε την ΕΚΤ, δείχνουν πόσο έγκαιρα και εύστοχα είχαν διατυπωθεί:

”...Η παγκόσμια φούσκα των cds, cdos και κάθε μορφής παραγώγων εκτιμάται ότι έχει διογκωθεί σε 1 τετράκις εκατομμύρια ονομαστικής αξίας, έναντι 70 περίπου τρις του πραγματικού συνολικού παγκόσμιου ΑΕΠ. Δηλαδή 14 φορές πιό πάνω.

Η φούσκα αυτή δεν μπορεί να ελεγχθεί πλέον από κανένα μεμονωμένα, γιατί τους ξεπερνά όλους. Ότι οικονομικό μέτρο κι αν λαμβάνεται είναι απλή ασπιρίνη για να κρύψει ένα τεράστιο, πολύπλοκο και αυτοκλιμακούμενο παγκόσμιο πρόβλημα!

Η Deutche Bank προσπαθεί εναγωνίως σήμερα να κρύψει τη δική της τεράστια φούσκα των παραγώγων, αφού έχει κερδοσκοπήσει σκαιότατα όλα αυτά τα χρόνια εις βάρος των Ευρωπαϊκών χωρών και ιδίως του Νότου.

Οι περισσότεροι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί διεθνώς, έχουν γίνει θύματα της τάσης αυτοκλιμάκωσης που εγγενώς περιέχεται στο ανταγωνιστικό οικονομικό σύστημα.

Ίδιας μορφής τάση αυτοκλιμάκωσης παρουσιάζει και ο πόλεμος, που κλιμακώνει η στρατιωτική λογική και ανάγκασε τον Κλεμανσώ να πει την ιστορική φράση: ” ο πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τον αφήσουμε στα χέρια των στρατιωτικών”.

Το ίδιο θα διακινδυνεύαμε να πούμε και για την οικονομία σήμερα και την διογκούμενη αυτονομία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που παρά τα όποια μέτρα, εξακολουθεί να μεγαλώνει τα αδιέξοδα:

“η οικονομία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στα χέρια των τραπεζών και των γραφειοκρατών!!!

Είναι η ώρα της πολιτικής ευθύνης των κυβερνήσεων των Ευρωπαϊκών χωρών να αντιδράσουν και να πάψουν να σύρονται παθητικά από την γραφειοκρατική νομενκλατούρα των Βρυξελλών!!!”

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.