Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Κοινωνία αξιών: Η ομιλία του Πρωθυπουργού για την αναθεώρηση ως εργαλείο χειραγώγησης της λαϊκής συνείδησης

Η προχθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ήταν εξόχως προβληματική και δεν μας ενέπνευσε εμπιστοσύνη όσον αφορά στην επιχειρούμενη διαδικασία αναθεώρησης, την οποία βαφτίζει αυθαίρετα επαναστατική προκειμένου να υπερβεί τους περιορισμούς του άρθρου 110Σ.

Η ομιλία ήταν γεμάτη με στερεότυπα, ιδεοληψίες, επιπόλαιες γενικεύσεις, λογικά άλματα και σφάλμτατα, λαϊκισμό και αοριστίες για να μην είναι φανερή η ταυτότητα των επιχειρημάτων. Όλα δείχνουν ότι επιχειρείται η χειραγώγηση της κοινής γνώμης και της σκέψης των πολιτών, ώστε να περάσουν τα αντιδημοκρατικά σχέδια που απεργάζονται.

Με τις προτάσεις που προωθεί, δεν κάνει βήματα προς τα εμπρός, προς την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των πολιτικών και αστικών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, προς την διασφάλιση των ατομικών δικαιωμάτων, την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την διάκριση των εξουσιών, αλλά κάνει ταξικούς διαχωρισμούς, ενθαρρύνει τον λαϊκισμό και ενισχύει τον απολυταρχισμό της εκτελεστικής εξουσίας.

Αλήθεια θα εμπιστευτούμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πλήρη αναθεώρηση του Συντάγματος, στην χειρότερη εποχή για την Δημοκρατία, όπου η χώρα δεν είναι αυτεξούσια και η κυβέρνηση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το Σύνταγμα εργαλειακά για να πακτώσει τις αναχρονιστικές ιδεοληψίες της και να “ρεφάρει” έναντι όσων έχει αποδεχθεί μέσω των μνημονίων; Και ποιος μας διασφαλίζει επίσης, ότι οι δανειστές δεν θα πιέσουν (και έχουν τα εργαλεία) για να επιβάλλουν Συνταγματικές προβλέψεις κατά πως βούλονται;

Θα περιμέναμε βέβαια από την αντιπολίτευση να τοποθετηθεί διεξοδικά επί της ομιλίας του πρωθυπουργού, να φωτίσει την αντιδημοκρατική του προσπάθεια χειραγώγησης της λαϊκής συνείδησης και να αντιπροτείνει συγκεκριμένα και με σαφήνεια !!!

Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, προτείνουμε στα κόμματα της Αντιπολίτευσης να μην ψηφίσουν στην παρούσα Βουλή τις προς αναθεώρηση διατάξεις, ώστε να μην επιτευχθούν πλειοψηφίες των 3/5 (180 ψήφων). Με τον τρόπο αυτόν στην επόμενη Βουλή θα απαιτηθούν συναινέσεις των 180 ψήφων, όπως δημοκρατικά αρμόζει σε μια τόσο σημαντική διαδικασία, και να μην επιτρέψουν την αναθεώρηση με πλειοψηφίες των 151 μόνο ψήφων (άρθρο 110Σ).

Η “κοινωνία αξιών” και η “Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου (ΕΔΗΚ)”, είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε θεσμικά στο κοινοβούλιο, στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση τις πλήρεις προτάσεις μας για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.