Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Το Ποτάμι: «Η κυβέρνηση πατά πάνω στην εξάντληση των πολιτών»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και των πιστωτών για τις καταστροφικές για την οικονομία διατάξεις του πολυνομοσχεδίου εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού, Κατερίνα Μάρκου.

«Οι πολίτες εθίζονται στο τίποτα. Αφού η ίδια η κυβέρνηση δεν πρεσβεύει τίποτα. Από το περσινό δημοψήφισμα που προσβάλει τη νοημοσύνη μας και απειλεί τη χώρα με καταστροφή, στη σημερινή αυταπάτη ότι το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας κάνει τη χώρα να …γυρίσει σελίδα προς την ανάπτυξη!» τόνισε.

«Το ζήτημα είναι να τρέξει η οικονομία λίγο, να υπάρξει λίγη ζήτηση, να γίνουν λίγες δουλειές παραπάνω και εισοδήματα κι όχι να βάλουμε κόφτη στο ηλεκτρονικό τσιγάρο!».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη φοροεπιδρομή στα φυσικά πρόσωπα και στους μικρομεσαίους. «Τίτλοι τέλους για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, κυρίες και κύριοι! Οι Συριζανέλ φαίνεται να θέλουν σοβαρό καπιταλισμό των πολυεθνικών, όχι μικρομεσαίους κι άλλα τέτοια. Με τους μεγάλους η διαπραγμάτευση έχει περιεχόμενο, ξέρουμε όλοι τι είδους. Ξέρουμε όλοι το πώς οικοδομούνται τα καθεστώτα».

Μίλησε, ακόμα, για τις κρυφές διαδρομές παραγόντων της καταστροφικής κυβέρνησης 2004-09 προς το Σύριζα. «Ακόμη και η επίσημη ΝΔ κάνει πλέον κάποια αυτοκριτική για το παρελθόν της. Τον Σύριζα να λέει τίποτα γι’ αυτήν την καταστροφική περίοδο του κυρίου Καραμανλή που χρεοκόπησε τη χώρα δεν ακούω».

«Η κυβέρνηση πατά πάνω στον μυθριδατισμό. Πάνω στην εξάντληση των πολιτών από την ανεπάρκεια του πολιτικού συστήματος, από τα μέτρα, από την κρίση, από την κατάσταση που δε λέει να βελτιωθεί από το ότι δεν ξέρει το τι να πιστέψει. Κυριαρχείται από ένα συνδυασμό αισθημάτων μηδενισμού και κυνισμού, που καταστρέφει κάτι πολύ περισσότερο από την οικονομική δομή της χώρας. Καταστρέφει τον σπόνδυλο που στέκεται η κοινωνία ευτελίζοντας κάθε αξία και κάθε αρχή» είπε, καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο.

Δείτε το βίντεο της ομιλίας εδώ:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.