Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Θερινό εργαστήριο αρχαίου δράματος στους Δελφούς

To Εθνικό Θέατρο και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών διοργανώνουν διεθνές Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος από τις 11 έως τις 22 Ιουνίου 2016. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση της σκηνοθέτιδας και ηθοποιού Λυδίας Κονιόρδου. 

Η εκπαιδευτική διαδικασία που θα επιμεληθεί η Λυδία Κονιόρδου με τη συνεργασία της Μαριάννας Καβαλλιεράτου στην κινησιολογία, θα συμπληρωθεί με παρεμβάσεις της θεωρητικού Ελένης Βαροπούλου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Στάθη Λιβαθινού.

Λαμβάνουν μέρος νέοι ηθοποιοί από τα θέατρα της Ένωσης των Θεάτρων της Ευρώπης (Teatro National Sao Joao do Porto, Teatro di Roma, Piccolo Teatro di Milano, Maly Theatre Moscow, Vigszinhaz Budapest), στα πλαίσια της Decentralized UTE Academy, καθώς και Έλληνες ηθοποιοί.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις αρχαίου δράματος από Έλληνες και ξένους δημιουργούς. 

Στο τέλος του εργαστηρίου, θα παρουσιαστεί ενώπιον κοινού, υπό μορφή έργου σε εξέλιξη (work in progress), το αποτέλεσμα της προγράμματος . 

Γλώσσες εργασίας: Ελληνικά – Αγγλικά (η γνώση της αγγλικής είναι απαραίτητη για τους Έλληνες συμμετέχοντες.)

Φωτογραφία: Σοφοκλή ΑΝΤΙΓΟΝΗ σε σκηνοθεσία David Hunsaker από το Θέατρο Perseverance της Αλάσκας, Η.Π.Α. Αρχαίο Στάδιο Δελφών, 6 Ιουνίου 1985 ( Ι Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.