Ads 468x60px

Blogroll

Blogger templates

Blogger news

BTricks

BThemes

Recent Posts

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Στέλιος Φενέκος: Είναι η Διοίκηση και η Επιμελητεία (Logistics) Ανόητοι

Προχθές είχα κληθεί για να μιλήσω για το προσφυγικό ζήτημα και τις ανταλλαγές πληθυσμών μετά τους Βαλκανικούς πολέμους και τη μικρασιατική καταστροφή, σε μία εκδήλωση που έκανε ο Σύλλογος Σμυρναίων για τα 50 χρόνια από το θάνατο του πρωθυπουργού της Ελλάδος Στυλιανού Γονατά, την κρίσιμη περίοδο 1922-24 όπου έγινε και η μεγαλύτερη ενσωμάτωση 1.200.000 προσφύγων. Η τοποθέτησή μου επικεντρώθηκε σε δύο κυρίως ζητήματα:

1. Το αποτέλεσμα των αποτυχιών της πολιτικής σε τέτοια μεγάλα κοινωνικά ζητήματα είναι να είσαι αναγκασμένος να διαχειριστείς βραχύ-μεσοπρόθεσμα, με τάξη και αξιοπρέπεια, μεγάλους αριθμούς ανθρώπων σε πολλά επίπεδα:

– ενδιαίτησης, 
– ευταξίας και υγιεινής στους χώρους διαβίωσης, 
– τήρησης της έννομης τάξης σε όλους τους χώρους
– ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής 
– το δυνατόν ηπιότερης ενσωμάτωσης.

2. Κανείς πολιτικός, ιδιαίτερα μάλιστα οι σημερινοί, δεν μπορούν να διαχειριστούν τόσο μεγάλους αριθμούς ανθρώπων με τους παραπάνω όρους, γιατί απλά ως επί το πλείστον δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, ούτε έχουν κάποια σημαντική διοικητική εμπειρία.

Συνεπώς θα έπρεπε όπως είχαμε προτείνει από τη πρώτη στιγμή της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης στο προσφυγικό, να ανατεθεί συντονιστικό έργο στα ζητήματα επιμελητείας, εποπτείας και και διοικητικής μέριμνας (Logistics) των προσφύγων – μεταναστών, σε ένα πρώην Α/ΓΕΕΘΑ με δικό του δομημένο επιτελείο, κατ´ αποκλειστικότητα και απαλλαγμένο από κάθε πολιτικό μανδύα, γιατί μόνο όταν έχεις διοικήσει μεγάλους αριθμούς ανθρώπων σε δύσκολα περιβάλλοντα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις και καταλαβαίνεις την κρίσιμη σημασία των Logistics!

Παρ´ όλα αυτά η κυβέρνηση ανέθεσε το τεράστιο αυτό διοικητικό έργο σε ένα γιατρό μαιευτήρα, γιατί ήταν “καλός άνθρωπος”, και άφησε ανεξέλεγκτες τις ΜΚΟ με τα γνωστά αποτελέσματα!

Τα προβλήματα θα συνεχισθούν και θα μεγαλώνουν, όχι μόνο έξω αλλά κυρίως μέσα στους χώρους ενδιαίτησης και φιλοξενίας, εάν δεν αναληφθεί στιβαρή διοίκηση, έλεγχος και επιμελητεία όπως προτείνουμε!
Χρειάζονται άμεσες ενέργειες για να αποφευχθούν πολύ χειρότερες καταστάσεις!
Οι νόμοι του κράτους ισχύουν παντού!!! 

Στέλιος Φενέκος
Πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών”

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο. Υβριστικά ή συκοφαντικά σχόλια δε δημοσιεύονται.